Skip to main content

Dna. profesor, vă mulţumim pentru că aţi acceptat să împărtășiţi cu noi din experienţa dvs. profesională, sunt sfaturi și idei valorease pe care suntem bucuroși să le aflăm.

  • Care consideraţi că este cel mai important aspect pe care e necesar să îl schimbăm în educaţie?

Calitatea învăţării! Este tipul de schimbare care ar face elevii fericiţi, interesaţi și motivaţi să vină la școală. Aceasta se poate realiza doar cu profesori pasionaţi de educaţie, entuziaști, capabili să trezescă curiozitatea elevilor. Și dacă tot am ajuns la acest subiect, pregătirea profesorilor și motivarea acestora este esenţială.

  • Știm că cei mici au multe nevoi, însă, care credeţi că sunt nevoile de care ar trebui să se ocupe școala?

Școala ar trebui să fie cealaltă familie. Așadar, la fel ca în familie, un copil are nevoie să se simtă în siguranţă, să fie ascultat, apreciat, încurajat, iubit, însă are nevoie și de reguli clare și întărite mereu.

  • Ce impact are asupra copiilor timpul pe care îl petrec împreună cu părinţii?

Timpul petrecut cu părinţii este esenţial, însă să fie de calitate. Adică, dacă sunt în parc iar părintele stă cu privirea în ecranul telefonului, nu este timp de calitate. Legatura dintre părinte și copil este scurtcircuitată. De fapt, nu există. Copii au nevoie de ambii părinţi în viaţa lui, pentru a comunica, a face sport, a găti, a face cumpărături, a merge în vacanţe împreună. Energia familiei are nevoie să circule între membrii săi.

  • Care sunt cele mai mari provocări pe care le-aţi întâmpinat în activitatea dvs.?

Cea mai serioasă și care încă persistă este aceea de a avea toţi copiii la școală. Este trist ca în secolul XXI să fie părinţi care le încalcă copiilor dreptul la educaţie.

În general, viaţa din școală este foarte dinamică, iar provocări există zilnic. Relaţiile dintre oameni sunt, iarăși ,o importantă provocare. Ele au nevoie să fie alimentate zilnic de către toţi cei care au legături cu școala – părinţi, profesori, personal angajat pe alte posturi, parteneri.

  • Care consideraţi că este cea mai mare realizare a dvs. în educaţie?

Cred că este legată de mesajul: ”Se poate!” Credinţa mea este că  “orice situaţie are cel puţin o soluţie”!

Vă mulţumim!