Caravana

Reciclării

Creative

Ediția II

Scoala 1 Scoala 2

Un proiect susținut de OSCAR Downstream

Deschidem înscrierile pentru Caravana Reciclării Creative Ediția II, proiect dedicat tuturor profesorilor din învăţământul preuniversitar din judeţele Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

Caravana Reciclării Creative ajută profesorii și elevii participanți ca, prin reciclarea creativă a deșeurilor, să crească gradul de conștientizare a efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, în școlile, familiile și comunitățile lor.
Câte 100 de profesori din fiecare județ vor participa la un maraton de ateliere de 1 zi în care vor învăța:
– Ce înseamnă reciclare corectă?
– Ce facem cu ceea ce am reciclat?
– Cum construim zone de reciclare și recreere în școală?
– Cum întreținem zonele de reciclare și recreere create?

Vor putea participa 20 de unități de învățământ din fiecare judet, fiecare cu câte 5 profesori. În urma participării la maratonul de ateliere profesorii vor construi în școală 5 zone de reciclare și recreere: colectare selectivă, lectură, păsări fericite, zona verde și reciclare creativă.

Colectare

selectivă

Zona

păsări fericite

Zona

de lectură

Zona

verde

Reciclare

creativă

Mai multe detalii despre proiectul aflat în desfășurare, aici: Caravana Reciclării Creative – PlaYouth

Calendarul proiectului:

Proiect organizat de Asociaţia PlaYouth în parteneriat cu:

Proiectul Caravana Reciclarii Creative, un proiect de suflet, organizat de Asociația PlaYouth în colaborare cu OSCAR Downstream, are ca scop principal reciclarea creativă a deșeurilor și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, atât în rândul elevilor și al profesorilor, precum și în familiile și comunitățile în care se desfășoară. Este o inițiativă care a reușit să transforme materialele aruncate în frumoase opere de artă, prezentând în același timp potențialul imens de creativitate.

În cadrul acestui proiect, organizatorii acoperă costurile pentru training și facilitare a maratoanelor de 1 zi cu ateliere pentru profesori și cele pentru desfășurarea taberei de animație și creativitate.
Costurile implementării zonelor de reciclare nu sunt acoperite de organizator.
Fiind un proiect de reciclare, dorința și recomandarea organizatorilor este să se folosească cât mai multe materiale reciclabile pe care comunitatea școlii le are deja, astfel încât costurile să fie minime. Creativitatea va fi apreciată pe măsură. Toți profesorii participanți vor primi adeverințe și certificate de participare.

Pentru informații ne puteți contacta pe e-mail ([email protected]) sau la telefon (0755655566).
Vă așteptăm cu drag! #ÎmpreunăEducămGenerații și avem grijă de mediul înconjurător 🌱

Împreună educăm generații!

Contactează-ne!