Știi care sunt nevoile copilului tău și cum să răspunzi corect acestora? Crezi că ești un părinte suficient de bun? Crezi că ai nevoie să îţi îmbunătăţești abilităţile de părinte sau viitor părinte?

De ce să te înscrii la curs?

  • Programul de Educaţie Parentală Cercul Siguranţei este un program de educaţie parentală centrat pe relaţie, dezvoltat de Cooper, Hoffman & Powell;
  • Are la baza cinci decenii de cercetări referitoare la modul în care este (sau nu este) sprijinită dezvoltarea sentimentului de siguranţă în relaţiile de atașament.
  • Oferă o hartă foarte simplă a înţelegerii relaţiilor cu copiii și nu numai.

Obiectivele cursului:

  • Vom dobândi o înţelegere mai clară asupra rolului ataşamentului în relaţiile noastre cu copiii;
  • Vom antrena capacitatea de observare pentru a diferenţia nevoile specifice copiilor;
  • Vom învăţa să folosim reflecţia asupra propriilor experienţe, pentru gestionarea propriilor emoţii;
  • Vom identifica, recunoaște şi vom pune în cuvinte experienţa emoţională a copilului, ajutându-l astfel pe acesta să își autoregleze emoţiile;
  • Vom descifra mai bine semnalele copilului, astfel înţelegându-i comportamentele ca informaţii despre ce se întâmplă în relaţie, rezultând mai puţine momente de confuzie şi frustrare şi mai multe experienţe de cooperare şi bucurie.

Principalul beneficiu al părintelui este că va ști să aplice lucrurile învăţate la curs în viaţa personală.
Scopul cursului este de a exersa metodologia ”Cercul Siguranţei” și de a facilita crearea de relaţii de atașament semnificative și securizante pentru copii.

Learning Facilitator:  Silvia Mișu, educator parental autorizat „Cercul Siguranţei”, cu peste 18 ani de experienţă educaţie formală și nonformală.
Acest curs se adresează părinţilor, viitorilor părinţi, bunicilor, educatoarelor și îngrijitoarelor din creșe, grădiniţe și școli.
Cursul este gândit să se desfășoare timp de 7 întâlniri săptămânale, timp de 2 ore și jumătate.
Ți-am pregătit și o prezentare detaliată a cursului, așa că, nu ezita să ne scrii pentru a ţi-o trimite pe adresa de e-mail.
Înscrierile se fac în formularul din dreapta.
Pentru întrebări, nu ezita să ne contactezi. 🙂

Părinţii aleg activitățile noastre pentru că aici învață ceva practic și util pentru dezvoltarea unor abilităţi precum încredere în sine și în ceilalţi, răbdare, bucurie, pasiune, libertate și curiozitate. Prin contextele pe care le creăm, părinţii ajung să se împrietenească și să discute liber despre tot ce simt, să fie buni unii cu ceilalţi, să lucreze în echipă, să se implice activ în ceea ce fac alături de alţi părinţi.

Dacă simţi să recomanzi acest curs sau alte activități PlaYouth și altor părinţi, pe noi ne-ar bucura foarte tare și ţi-am fi extrem de recunoscători. Mulţumim!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Fii sigur/ă că PlaYouth este locul pentru dezvoltarea ta și a copilului tău, în relaţie cu tine! Iar ca să te convingi, te invităm să intri în conversaţie cu noi. Scrie-ne pe [email protected] sau intră direct pe site-ul nostru www.playouth.ro.