Tuturor ne plac poveștile. Pentru unii dintre noi sunt mai ușor de creat, imaginația ne ajută si cuvintele curg lin pe hârtie. Pentru alții este ceva mai greu, ne gândim mai mult la formulări, la scenariu și parcă tot nu iese așa spectaculos cum ne-am dori. Dacă decidem, însă, să renunțăm la așteptări și doar să ne bucurăm de joc atunci distracția este garantată.
Pandemia ne-a oferin din abundență aplicații, platforme și jocuri online pentru a putea învăța, în continuare, și în aceste condiții și pentru a ne juca, stând mai mult în casă.
Una dintre aceste aplicații este Story Dice, foarte asemănător lui Story Cubes, cuburile cu povești, în format fizic. Regulile sunt simple, dai cu zarul și folosești imaginea/imaginile de pe zar pentru crea o poveste sau pentru a contribui la o poveste, dacă joci cu familia sau cu prietenii/colegii. Nici nu pare complicat, așa-i?
Să creăm povești este cea mai simplă modalitate de a folosi aceste zaruri, fie că vorbim despre varianta online, fie că vorbim despre varianta offline. Dar oare mai putem găsi și alte modalități de a învăța sau de a ne dezvolta creativitatea folosind aceste cuburi? Răspunsul este DA, putem.
Profesorii pot folosi astfel de cuburi la școală (pe care le și pot personaliza după cum doresc – crează cuburi din carton/lemn pe care lipesc imagini) pentru fixarea cunoștințelor. Copiii dau cu zarul și vorbesc despre subiectul corelat cu imaginea de pe fața zarului. Sau, în același mod și pentru verificarea cunoștințelor.
Părinții pot personaliza un astfel de cub cu sarcinile din casă la care își doresc să primească ajutor de la copii. Fiecare membru al familiei dă cu zarul și timp de o săptămână, de exemplu, realizează acea sarcină (duce gunoiul/ udă florile/ strânge jucăriile/ face patul).
Frații mai mari se pot juca cu cei mici folosind aceste cuburi pentru a le împărtăși cunoștințele pe care le au despre imaginile care se găsesc pe fețele zarului.
Colegii de birou se pot relaxa în pauza cu o scurtă poveste, pentru a face brainstorming sau pentru a crea diferite activități de care au nevoie în slujba lor.
Indiferent de vârsta pe care o avem aplicația Story Dice ne este folositoare și ne poate face ziua mai interactivă.
Tu cum vei folosi această aplicație?