Skip to main content

La sfârșitul lunii noiembrie, chiar în ultimul weekend, pentru că am fost limitați de restricțiile covid, am reușit să realizăm una din dorințele noastre mari din ultimul an – să plantăm o livadă cu pomi fructiferi pentru copiii și bătrâniii din centru de plasament.

Am avut aproximativ 40 de voluntari care au răspuns și și-au dorit să se implice în acțiune. Așa că vineri dimineața curtea din Ansamblul Social Creştin Măgurele a fost plină de multă energie bună și oameni harnici.

Am împărțit toți copacii și plantele, am luat cazmalele și ne-am pus pe treabă.

În fața centrului de copii am decis, alături de coordonatorul centrului, Cătălin Săulea,  să facem o grădină de trandafiri astfel încât copiii să se poată bucura de flori și să continue să le îngrijească pe tot parcursul anului.

Tot acolo am pus și mai mulți arbuși și pomi fructiferi care vor rămâne verzi pe toată perioada anului. Deși a fost un ger afară, soarele ne-a dat energie și căldură așa că am reușit să amenajăm frumos curtea.

Sticlele de Aqua Carpatica au fost perfecte ca să țină de căldura trandafirilor până se prind bine și vine căldura. Le mulțumim pe aceasă cale pentru implicare.

Plantare copaci aqua carpatica

OÎn jurul centrului pentru bătrâni am plantat livada cu meri, peri, vișini, cireși și prune. A fost prima experiență de acest fel pentru noi, dar am avut norocul să fim coordonați de Andrei Petroaie, unul dintre colaboratorii noștri, pasionat de natură și plantat care a avut grijă ca toți copacii să fie aliniați corespunzător și plantați ”ca la carte”

Pe lângă livada de pomi fructiferi, am mai sădit câțiva aluni, castani, magnolii și conifere pentru a crea spații de umbră dar și pentru bucuria ochilor bătrânilor.

Cei din centru ne-au așteptat cu ceai cald și cafea, iar discursul emoționant despre copii și bătrâni a încălzit inimile tuturor. Nu știm dacă știți, că în toată perioada în care noi ne plângeam că stăm în case, unde avem fiecare camera lui, copiii din centre au stat toți împreună închiși, iar bătrânii nu pot fi în continuare vizitați, sunt protejați cât mai mult. Unii dintre ei doar așteaptă să treacă zilele și e greu să își mai găsească activități, i-am putut vedea doar prin geam.

Cu toate acestea, ne bucurăm că am reușit să facem asta pentru ei și abia așteptăm să mergem primăvara pentru a vedea cum s-au prins plantele și pentru a le completa unde mai e nevoie. Sperăm din suflet ca asta să le dea o stare de bine și să le ofere o activitate în plus pe lângă centru.

Iar dacă vreți să vă implicați și voi pe viitor, nu ezitați să ne contactați aici https://playouth.ro/implica-te/

Leave a Reply