Trebuie să știți, printre planurile noastre pe termen lung se numără și cel de a contribui la formarea a cât mai mulți animatori socio-educativi în România. Din punctul nostru de vedere, animația socio-educativă este un instrument non-formal foarte bun, util și ușor de integrat la clasă încât ne dorim să afle cât mai multă lume despre el, fie că este vorba despre profesori, traineri, studenți sau tineri pasionați de leadership prin joc și joacă.
După ediția grozavă pe care am organizat-o în septembrie 2020 am continuat dezvoltarea prin joc în weekend-ul ce tocmai a trecut, 4-6 Martie.
Ne-am întors într-un loc drag inimii noastre, Casa solară eFdeN (unde urmează curând să vă invităm pe toți la Maratonul Educației Alternative) alături de un grup de 12 femei dornice și pregătite să învețe lucruri no i și să descopere multe jocuri pe care să le aplice în activitățile lor.
Ca organizatori de activități pentru copii și adulți știm cât de frumoasă este atmosfera din cadrul acestor grupuri de lucru și câtă bucurie aduce energia care se crează în aceste contexte. Însă atunci când această bucurie se citește pe chipurile participanților și răsună prin răsetele lor în timpul jocurile nu face decât să ne îndemne să trimitem un gând de recunoștință către Univers pentru posibilitatea de a face ceea ce facem.
Aceste întâlniri sunt un context puternic de relaxare activă și recomandăm, mai ales în această perioadă, dacă se ivește oprtunitatea de a lua parte la întâlniri cu colegi/prieteni/elevi/tineri să mergeți cu inima deschisă. Fie că sunt întâlniri creative de lucru, fie că sunt sesiuni de joc și joacă, avem cu toții nevoie de energie bună cu care să ne încărcăm bateriile în aceste vremuri.
Cursul acreditat ANC de animator socio-educativ a fost facilitat de trainerii de la organizația Don Bosco din Bacău. Vă mulțumim Bogdan și Andrei pentru informațiile valoroase pe care le-ați împărtășit la curs, pentru entuziasmul vostru și pentru perseverența cu care dezvoltați animația socio-educativă.
Le mulțumim colegilor de la EfdeN pentru găzduire, pentru proiectul minunat pe care îl cresc și pentru principiile de sustenabilitate pe care ne îndeamnă să le cultivăm la rândul nostru.
De asemenea, pentru pauza de hidratare, ca de fiecare dată, au grijă partenerii noștri de la Aqua Carpatica.
Vă suntem recunoscători!
Mulțumim tare mult Ana, Liana, Corina, AnaMaria, Georgeta, Gabriela, Ana, Florentina, Denisa, Patricia, Lucia, Andreea pentru că ați decis să luați parte la curs. A fost o bucurie să vă avem alături!
România este, de acum, mai bogată cu 12 animatori socio-educativi!