Skip to main content

Pe 26 Februarie ne-am dat întâlnire la cea de-a XIII-a ediție a conferinței ”Omul din spatele unui profesor”, ocazie cu care am discutat despre gestionarea conflictelor în școală. La prima vedere tema aleasă poate stârni emoții de tot felul deoarece gestionarea conflictelor este o temă de lucru pentru foarte mulți dintre noi, atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Însă am ales aceast subiect deoarece a ști cum să gestionăm situațiile tensionate ne va ajuta, în final, să ne simțim mai bine, atât față de noi înșine cât și față de cei din jur.
May be an image of 4 people and textAu fost alături de noi Adina Jurcă – profesor pentru învățământul preșcolar, Vasile Brașovanu – profesor pentru învățământ primar, Emanuel Silimon – director de școală gimnazială și Raluca Anton – psihoterapeut. Am trecut împreună prin subiecte precum gestionarea conflictelor printre elevii de la grădăniță, gestionarea conflictelor în relația cu părinții, gestionarea conflictelor în cancelarie și, punctul de plecare în toate aceste situații, cum să ne gestionăm pe noi înșine vizavi de conflict.

May be an image of 3 people and people standing

Am discutat (cu empatie) despre empatie, despre faptul că este important să fim atenți și la celălalt în situațiile tenstionate, chiar dacă este greu și emoțiile ne copleșesc. Că există multe strategii de prevenție a conflictului care pot fi folosite cu elevii la clasă și că ne putem îmbunătăți relația cu părinții și cu elevi, cu răbdare și atenție.

Ne bucurăm tare mult că am avut parte de o ediție cu sens și discuții centrate pe soluții la această ediție a conferinței ”Omul din spatele unui profesor” și vă așteptăm cu drag pe 21 Mai la ediția XIV, când vom discuta despre gestionarea învățării în condiții post-pandemice și în proximitatea vacanței de vară.

Ne vedem curând!

 

May be an image of 4 people and text that says 'Conferința "Omul din spatele unui profesor" ed. XIII Gestionarea conflictelor în școală Cum ne rapotăm noi ÃnÈine la conflict Cum gestionăm conlictul în relațiile dintre elevii din cuclul primar Adina Jurca Emanuel Silimon Raluca Anton Vasile BraÈovanu Cum gestionăm conlictul în relațiile dintre elevii preșcolari Cum gestionăm conlictul în relațiile profesorii din cancelarie 26 FEBRUARIE, ORA 11:00, ZOOM playouth'

Leave a Reply