Skip to main content

Cu mare bucurie anunțăm progresul celei de-a IV-a ediții a proiectului Arterra. Până acum, am încheiat cu succes câte 10 sesiuni de terapie prin artă în fiecare dintre cele două centre de plasament și de zi selectate cu DGASPC sector 5. Arterra continuă să creeze un spațiu sigur și relaxant, unde copiii au ocazia să se exprime liber și să își dezvolte abilitățile artistice și încrederea în sine.

„Arterra este un proiect de terapie prin artă pentru copiii din centrele de plasament, o dorință devenită realitate, ajuns deja la a IV-a ediție. Am visat mult să împletim arta cu terapia și să oferim sprijin celor care au cea mai mare nevoie, iar de cele mai multe ori, noi suntem cei care am ieșit pe plus în această poveste, cu multe emoții, recunoștință și încredere.” – a declarat Ana Stănescu, Președintele asociației PlaYouth.

În cadrul fiecărei sesiuni, copiii au avut ocazia să experimenteze diverse tehnici de pictură și să participe la activități de art-terapie menite să le ofere un mijloc de exprimare a emoțiilor și gândurilor lor. Atmosfera creată a fost una de acceptare și sprijin, permițând copiilor să se simtă confortabil și să se deschidă.

„Am avut privilegiul să organizez ateliere de pictură combinate cu art-terapie, în care am creat un spațiu sigur și relaxant pentru copii. În timpul acestor sesiuni, am avut conversații sincere cu ei despre preocupările lor, dorințele lor și pasiunile lor, încercând să îi ascult și să le ofer sprijin de la egal la egal. Fiecare interacțiune mi-a oferit o privire mai profundă în lumea lor interioară și m-a făcut să apreciez sinceritatea și creativitatea lor. Am văzut cum arta le deschide sufletele și le oferă un mijloc de exprimare liberă, iar acest lucru m-a umplut de o satisfacție profundă și de recunoștință pentru oportunitatea de a face parte din călătoria lor. M-am simțit împlinit văzându-i cum își dezvoltă încrederea în sine și cum își explorează talentele într-un mediu de acceptare și încurajare.” – a dezvăluit Cătălin Munteanu, trainerul din cele două centre de plasament și de zi.

Atelierele de terapie prin artă au avut un impact semnificativ asupra copiilor, ajutându-i să își dezvolte încrederea în sine și să-și exploreze talentele artistice. Prin arta lor, copiii au reușit să își exprime preocupările, dorințele și pasiunile, iar acest proces de auto-descoperire le-a oferit o cale de a-și gestiona mai bine emoțiile și de a-și îmbunătăți starea de bine.

Proiectul Arterra continuă să fie un exemplu strălucit despre cum terapia și arta pot merge mână în mână pentru a sprijini dezvoltarea emoțională și creativă a copiilor și poate servi drept un canal de comunicare și exprimare ușor accesibil pentru ei. Suntem extrem de recunoscători pentru oportunitatea de a lucra cu acești copii minunați și suntem fericiți să vedem schimbările de la prima la ultima ședință susținută.
Deși și-ar fi dorit să facă alte lucruri în acest timp, credem că expunerea lor la un spațiu creativ în armonie și siguranță, le poate servi un altfel de exemplu de explorare și îi ajută să descopere alt mod de a fi.

Mulțumim DGASPC Sector 5 pentru acest parteneriat durabil prin care contribuiți continuu ca soarta acestor copii să se schimbe în bine și ca ei să aibă mai multe opțiuni pentru visele și dorințele lor, decât ce au putut vedea acasă.
Așteptăm cu nerăbdare să continuăm din toamnă sesiunile de terapie prin artă, pentru a descoperi noi provocări ale copiilor și să le aducem momente de inspirație și descoperire!
Mulțumim tuturor celor care s-au implicat până acum în proiect și vă așteptăm cu drag dacă vreți să vă alăturați. Puteți fi partener sau puteți participa alături de alți prieteni și colegi. Vă invităm să ne scrieți pentru mai multe detalii la [email protected]
Alte informații despre proiect și despre cum vă puteți implica găsiți aici.

Puteți dona aici.
ASOCIAȚIA PLAYOUTH CIF: 35021510
Nr. înscrierii în registru special: 128/03.07.2015
Sediul Social: București, Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 5-7, birou. 14, Sector 2, București
Cont IBAN: RO80 BACX 0000 0011 5378 4001
UniCredit Bank

Leave a Reply