Skip to main content

Crăciunul este, pentru cei mai mulţi dintre noi, cea mai frumoasă perioadă din an. Familie, bucurie, timp petrecut împreună, daruri fel de fel! Deși nu mai vine cu mult-dorită zăpadă de ceva vreme încoace, mirosul de portocale, de cozonac și entuziasmul din ochii oamenilor compensează din plin.

Evenimentul nostru din acest an, dedicat Crăciunului, a dat startul sărbătorilor de iarnă cu o adunare a oamenilor mari și mici care ne-au fost alături în anul ce a trecut. Ne-am bucurat cu toţii de concertul de colinde susţinut la chitară de Rareș și Kitty – maestru și învăţăcel de ceva vreme încoace – și nu mică ne-a fost mirarea când și ceilalţi copii au dorit să improvizeze, cântând alte colinde, unul chiar în limba rusă!Seara a continuat cu turtă dulce decorată, făcută cu dragoste în casă de către persoana cu cel mai mare talent în bucătărie, Olguţa Mauch, mama lui Kitty. A fost momentul perfect pentru a gusta, cu mic cu mare, din creaţiile dulci. Fiecare a avut la dispoziţie trei încercări pentru a-și dovedi talentul de maestru cofetar.Iar pentru ca seara să ne introducă și mai mult în spiritul sărbătorilor și să ne pregătească pentru împodobirile ce urmează să vină, am făcut, sub îndrumarea Ralucăi, o coroniţă decorativă, numai bună pentru ușa casei. Desigur, cei mici au descoperit imediat o întrebuințare nouă a coroniţei, transformându-se, pe rând, într-o floarea-soarelui umană.
În același timp, fiecare participant a adus cadouri pentru copiii susținuţi de Asociația „Ana și Copiii”, Hope and Homes for Children și Asociaţia „Atelierul de Bine”. Vrem să le mulţumim din suflet tuturor părinţilor care au acceptat invitaţia noastră și au participat alături de copii.
Dar cu toţii știm că această seară nu ar fi fost la fel de reușită fără gazda noastră minunată, Bistro Matrioska, un loc superb în care revenim mereu, cu drag, în liniște şi căldură și care ne aşteaptă mereu cu multe lucruri delicioase 🙂 Le mulţumim enorm pentru că au avut grijă de noi și ne-au ajutat să avem cea mai frumoasă seară de decembrie.Mai multe poze din cadrul evenimentului, găsiţi aici.