Skip to main content

Se spune că educația nu are zile de odihnă – așa ne-a reconfirmat o persoană dragă conmunității noastre, după ce a văzut pozele de la cea de-a doua ediție a Conferinței „Omul din spatele unui profesor”, care a avut loc pe 22 februarie, la Colegiul Național Matei Basarab.

Noi credem cu tărie că așa este, mai ales după ce am văzut peste 150 de profesori interesați de dezvoltare și dornici să afle informații noi, într-o zi de sămbătă. Au venit cu inima deschisă și cu multă energie bună, interesați să îi asculte și mai apoi să discute cu cei 4 invitați ai Conferinței noastre.

Violeta Dascălu a deschis seria de discursuri vorbind despre parcursul ei profesional și personal, până a ajuns în momentul în care este director al Școlii Ferdinand I. Ne-a împărtășit din lucrurile bune, dar și din greutățile pe care le-a întâmpinat pe drum.

Cel de-al doilea invitat a fost Ana Maria Ciobanu, jurnalist la DOR și jurnalist pe educație de la Școala9. Ea a venit cu mult entuziasm și ne-a povestit despre poveștile din clasele de copii din medii defavorizate care au inspirat-o să scrie articole pentru revistă.

Al treilea invitatCristina Farcaș, coordonator educațional la Avenor College ne-a povestit despre cât de multe lucuri au învățat-o taberele de cercetași și cum aplică metode informale de educație în școală.

Cel de-al patrulea invitat, care a cucerit publicul de la primele cuvinte rostite, a fost Doru Căstăian – profesorul din Galați pe care elevii au voie să îl contrazică. Ne-a spus parerea lui critică despre educație și despre modul în care profesorii se raportează la clasă.

Profesorii au avut timp să le și adreseze întrebări speakerilor și au discutat împreună despre modalități de a fi mai buni la ore, de a coopera cu colegii, cu directorul, cu insituțiile de învățământ sau chiar cu jurnaliștii – care pot avea un impact pozitiv în rândul cadrelor didactice și a percepției generale despre aceștia.

Atmosfera a fost una foarte frumoasă, care pe noi ne-a bucurat. Ne-am reamintit de ce ne place să ne unim forțele pentru educație și sperăm că am contribuit la o versiune mai bună a Omului din spatele unui profesor.

Noi deja avem entuziasmul la maxim și plănuim următoarea Conferință dedicată profesorilor. Imediat ce vom stabili detalii organizatorice, vom da de veste în comunitate și pe canalele noastre de socializare, dar și în Newsletter.

Urmează o serie de workshop-uri dedicate profesorilor – pe care o vom anunța în curând pe pagina de Facebook și pe site.

Mulțumiri merg către echipa de voluntari și către toți cei care au fost alături de noi la eveniment.

Fotograful evenimentului a fost Georgi de la www.themoment.ro.

Parteneri strategici: AQUA Carpatica, RoCoach, Edenia Foods, 5 to Go, Patiseria Tineretului, Urban Monkey, MERITO, Teach for Romania, DPH, A&D Pharma, Liceul Româno-Finlandez, Școala Aletheea

Parteneri Media: Itsy Bitsy, Agenda Culturala PENTRU COPII, România Pozitivă

Leave a Reply