Skip to main content

Toamna e un anotimp special pentru culorile în care se îmbracă natura. Odată cu aceste schimbări, noi am început atelierele de educație prin joc și artă 🙂 Unul dintre atelierele iubite de copii este “Tehnici de pictură și grafică”, unde de data aceasta, au venit 8 copii, dintre care 6 fete și 2 băieți. 🙂

Pentru că tot vorbim despre toamnă, cei mici au primit provocarea de a picta pe foaia de desen frunzele de afară. Fiecare și-a ales câte frunze a dorit și forma care i s-a părut cea mai interesantă şi aşa a început distracţia. Ceea ce au făcut ei se numeşte în termeni mai tehnici “ud pe ud” – o tehnică specifică acuarelei. Însă, pentru că ne place să experimentăm şi să descoperim metode noi, am folosit laviuri din tuş în culorile toamnei.La acest atelier am învăţat că nu există greşeală în pictură, în special în această tehnică, unde este greu să deţii controlul lucrării, însă unde finalul este mereu spectaculos. Copiii s-au jucat mult, fără teama de a greşi şi au arătat entuziasm faţă de surprizele pe care le rezervă această tehnică nouă pentru ei. Totodată, am învăţat cum alegem hârtia şi pensulele potrivite pentru această tehnică, dar şi ce sunt accentele de culoare şi cum le putem folosi pentru a oferi emoţie lucrării.

Voi ați stat vreodată să observați câte culori există într-o singură frunză? Dacă nu, vă propunem să vă grăbiți să o faceţi cât încă vă mai puteți bucura de acest culorit. Ba mai mult, să faceți asta împreună cu copiii, pentru a măsura cât mai bine rezultatele fiecăruia. Iar pasul următor ar fi să încercați să le pictați acasă – să redați ceea ce vedeți.La finalul atelierului, Raluca, trainerul nostru, a primit câte 5 steluțe de la fiecare copil, iar ei ne-au împărtășit că cel mai mult le-a plăcut faptul că au lucrat cu tuș și au reușit să reproducă frunzele pe hârtie. Nu mai făcuseră asta înainte. Noi ne bucurăm mult că au încercat ceva nou la unul dintre atelierele noastre şi vă aştepăm să vedeţi cum este și la cursul „Tehnici de Pictură şi Grafică”. În curând va începe un nou modul. Mai multe poze găsiți aici.