Skip to main content

„Carte în Sat”: O inițiativă PlaYouth pentru a transforma locurile de lectură din sate

📚✨Împreună putem face magie! Dorința noastră de a aduce bucuria lecturii în fiecare colț al țării s-a materializat într-un proiect ambițios și deosebit de important: „Carte în Sat”. Acest proiect își propune să doteze și să recondiționeze bibliotecile pentru copiii din mediul rural, oferindu-le astfel acces la o varietate de cărți și la bucuria lecturii.

O Viziune pentru Viitorul Copiilor din Sate

PlaYouth înțelege importanța lecturii în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Prin intermediul cărților, cei mici nu doar că își îmbunătățesc abilitățile de citire și scriere, dar își deschid și orizonturile către noi lumi, culturi și idei. În satele din România, accesul la cărți de calitate este adesea limitat, iar bibliotecile locale sunt deseori neglijate sau insuficient dotate.

Proiectul „Carte în Sat” vine ca o soluție pentru această problemă. Prin recondiționarea bibliotecilor și dotarea acestora cu noi cărți, PlaYouth dorește să creeze un mediu propice învățării și dezvoltării personale pentru copiii din mediul rural.

Clubul de Lectură: De la Xeroxuri la Cărți Noi

Pentru că în urma proiectelor pe care le-am desfășurat în țară, am stat de vorbă și cu profesori din mediile rurale, ei ne-au prezentat o realitate fără filtre a zilelor noastre. Cărțile disponibile în colțurile de lectură din aceste școli erau vechi, multe într-o stare nu foarte bună și nu reflectau interesele și preferințele actuale ale copiilor și adolescenților.

Pentru a compensa lipsa titlurilor de actualitate, profesorii sau voluntarii au fost nevoiți să xeroxeze cărți noi, însă acestea nu aveau aceeași calitate cu cele originale. Acest lucru ne-a fost povestit de Mihaela Dabija, profesor de limba engleză și limba și literatura română la Școala Gimnaziala Mologești – școală unde am mers cu primele cărți donate din acest proiect.

Cum poți Ajuta?

Fiecare carte contează și fiecare copil merită să aibă acces la lumea minunată a cărților! PlaYouth face un apel către toți cei care doresc să se implice în această inițiativă. Dacă ai cărți potrivite pentru copiii cu vârste între 4 și 15 ani și vrei să faci o donație, poți contribui semnificativ la transformarea vieților acestor copii.

Dacă ești interesat, te încurajăm să ne scrii un mesaj pentru a discuta detaliile colaborării. Fie că vrei ca familia ta să doneze câteva cărți sau faci parte dintr-o companie care vrea să sprijine această cauză, fiecare contribuție este valoroasă.

Impactul Așteptat

Prin „Carte în Sat”, PlaYouth nu doar că îmbunătățește infrastructura educațională din sate, dar aduce și zâmbete pe fețele copiilor, oferindu-le oportunitatea de a descoperi plăcerea lecturii. Această inițiativă are potențialul de a crea adevărate oaze de lectură și învățare în comunitățile rurale, contribuind astfel la dezvoltarea unei noi generații de cititori pasionați și bine informați.

Proiectul „Carte în Sat” este un exemplu remarcabil de cum solidaritatea și dorința de a ajuta pot transforma vieți. PlaYouth invită pe toată lumea să se alăture acestei călătorii magice, pentru a aduce bucuria lecturii în fiecare sat din România. Împreună, putem face magie! 📚

Leave a Reply