Skip to main content

Augustina, îţi mulţumim pentru că ai acceptat invitaţia noastră de a împărtăși din experienţa ta de mamă, soţie, femeie de carieră, instructor de zumba. Multe roluri…

Când devii părinte nimeni nu-ţi înmânează și un manual cu instrucţiuni, totul se învaţă din mers. Cum se simte când ești mama a trei copii?

În primul rând, tot timpul ai ceva de facut :). E multă veselie în jur, voci care la fiecare câteva minute strigă: “Mami, mami!”:)) și deseori multă multă agitaţie sau momente să le spunem ‘provocatoare’:), dar și diversitate și bucurie. Într-adevăr, să fii părinte înseamnă să înveţi tot timpul, să devii mai bun în primul rand tu, pentru ca apoi să fii un părinte adecvat nevoilor copiilor tăi. Nu este suficient să-i iubești, este important și să ai la îndemână instrumente potrivite pentru a avea relaţii împlinitoare cu ei.

Cum decurge o zi normală din viața ta? Cu trei copii acasă ne imaginăm că fiecare dimineaţă este o aventură!

Este adevărat, dimineţile și serile sunt o adevarată provocare :). Dimineaţa, pentru că trebuie să fim la timp la școală sau gradiniţă cu ritualul de trezire complet parcurs, iar seara, pentru că ritualul de culcare trebuie să se termine în timp util pentru a ne culca devreme, ca să ne putem trezi devreme :). Am încercat mai multe strategii, unele izvorate din pasiunea mea pentru organizare, de exemplu tabele colorate cu activităţile de bifat, însă toate funcţionează temporar. După o vreme trebuie schimbat, adaptat vârstei și noului lor fel de a fi și de a răspunde. Cel mai eficient este când mă las ghidată de intuiţie :).

Care consideri că este cea mai mare provocare a vieţii de părinte? Dar de soţie?

Una dintre provocări pentru mine este să rămân în stare de calm, centrare, disponibilitate emoţională, awareness (n.r. conștientizare)  cu privire la nevoile lor și playfulness (n.r. caracter jucăuș), în momentele ‘neprielnice’ :), în care ne grăbim, cand sunt foarte obosită sau preocupată de lucruri de ‘birou’ sau în alte momente de ‘criză’ :). Iar a doua provocare ar fi programarea disciplinată a timpului petrecut special cu fiecare dintre ei, mai la îndemână fiind, evident, să fim în activităţi cu toţi trei odată :). Cea mai mare provocare în primul rând ca femeie este aceea de a-mi programa în calendar timp pentru a-mi încărca ‘rezervorul’ personal, pentru a putea da mai departe si de a mă ţine de aceste programări, în ciuda altor lucruri care apar și care pe moment par mai importante sau mai urgente. Încerc să meditez în fiecare zi și să rămân aliniată în interiorul meu cu lucrurile esenţiale pentru mine. Dacă reușesc să fac asta, atunci toată energia este în flow (n.r. curge), ca femeie, soţie, mamă și în profesiile mele :).

În tabără Teo ne-a spus că el își dorește să fie ca mama lui, să aibă 3 meserii. Povestește-ne mai multe, ne-a făcut curioși :).

Pentru că pasiunile mele sunt multiple și la un moment dat mi-am propus să mă bucur de toate, am reușit ca prin minune să găsesc echilibru și împlinire și să jonglez logistic 🙂 cu următoarele: pasiunea mea pentru a preda în domeniul juridic, relaţia frumoasă cu studenţii mei fiind una dintre sursele de împlinire profesională care îmi aduce multă bucurie, apoi cu pasiunea pentru organizare, susţinându-i pe clienţii mei în provocarea de a-și organiza casa ori biroul într-un mod în care să îi sprijine și să-i reprezinte și, bineînţeles, cu pasiunea mea de demult pentru sport și dans, prin Zumba. Lucrez cu mult drag cu copii de la varste mici (3-4 ani) pana la adolescenţi, în cadrul programului Zumba Kids & Zumba Kids. Jr. si cu adulţii, la clasele de Zumba Fitness. Este un program de dance fitness cu un vibe și un spirit care mi se potrivesc mănușă și asta cred că se simte :).

Care este unul din cele mai importante momente pentru tine, petrecut alături de familia ta?

Momentele cele mai preţioase pentru mine sunt ritualul de culcare din fiecare seară, când stăm cu toţii și povestim ce am făcut peste zi, spunem ce emoţii am trăit în ziua respectivă și cum ne dorim să fie a doua zi. Este momentul în care cei mici își încarcă rezervorul cu iubire și cu toţii ne conectam, medităm, cântăm si simţim împreună un flux de energie si de iubire, cald și hrănitor, atât de frumos și unic, încât aproape că nu poate fi pus în cuvinte :).

Îţi mulțumim, Augustina, pentru deschidere :)!