Skip to main content

Vara aceasta a fost, pentru mine, vara PlaYouth. Le-am cunoscut pe fetele acestea minunate printr-o întâmplare (de parcă ar exista așa ceva) și colaborarea noastră a prins aripi numaidecât. M-am regăsit în viziunea și spiritul lor și am acceptat, fară să stau prea mult pe gânduri, provocările propuse.

Au urmat zece săptămâni în care, în fiecare vineri, mergeam pentru două ore, La Stejarii Country Club, într-un mediu plin de viaţă și de oameni mici. A fost pentru mine o experienţă nouă și plină de urcușuri și coborâșuri. Nu știu cum e să ai o copilarie atât de încărcată cu activităţi, a mea a fost mai simplă. Activităţile creative mi le găseam singură. Așa că i-am lăsat liberi, obervând și încurajându-le creativitatea. Iar cei mici nu încetau să mă uimească.

Vara aceasta cu PlaYouth a însemnat pentru mine acţiune și interacţiune. Mi-a oferit cadrul în care să dăruiesc și să primesc bucurie, îmbrăţișări, gânduri sau zâmbete. Felul în care un copil își exprimă aprecirea și bucuria, este de neegalat. În cadrul cursului de Improvizaţie, ţinut la Casa Filipescu – Cesianu, am simţit cum redescopăr menirea teatrului, odată cu cei mici. Mulţi dintre ei se aflau la prima experienţă de acest gen, ceea ce m-a impulsionat să le ofer o experienţă din care să poată învăţa și după încheierea cursului.

Cand sunt implicaţi și prezenţi, copiii sunt minunaţi. Ceea ce m-a bucurat de fiecare dată, a fost încântarea lor că s-au putut deschide și manifesta, așa cum au simţit, într-un mediu creativ. Faptul ca un copil în vârstă de 7 ani s-a simţit mai câștigat decât daca ar fi stat acasă în faţa calculatorului, este motivul care mă poartă mai departe în munca mea.

Cele mai frumoase și intense momente au fost acelea în care am simţit că m-am putut pune în pielea unui copil, să-i ofer ceea ce are nevoie. Toate aceste momente unice vor merge cu mine, în valiza mea de experienţe, și se vor reflecta în ceea ce sunt și voi face mai departe, împreună cu un gând de încheiere: MULŢUMESC!