Skip to main content

Tabăra KaleidosCopil pentru copii și părinţi este o ocazie foarte frumoasă să îi privești pe cei mici și pe cei mari când petrec timp de calitate împreună. Te bucuri de râsete, strigăte, încurajări, frustrări, lacrimi și veselie. O gamă variată de emoţii, în funcție de starea de spirit a fiecăruia. Când se creează contextul potrivit cu toţii de bucură de momentul prezent și creează amintiri valoroase.

În tabăra KaleidosCopil pentru copii și părinţi, timpul celor mici și al celor mari este împărţit foarte bine între activităţi separate și activităţi împreună. Astfel că, în timp ce părinţii sunt în ”sala de clasă” la cursul ”Cercul siguranţei”, unde descoperă cum își pot ajuta și susţine copiii pentru a se dezvolta armonios, cei mici au parte de activităţi creative care să-i provoace din punct de vedere fizic și emoţional.

Magia se întâmplă în momentul activităţilor copii-părinţi, când cei mici ”îi testează” involuntar pe cei mari, să vadă ce au învăţat la curs :D. Olimpiada cu Jocuri de Vară a adus echipa copiilor faţă în faţă cu echipa părinţilor iar aceștia din urmă au trebuit să aibe grijă atât de echipa lor cât și de frustrările celor mici, când nu erau suficient de rapizi sau de îndemânatici pe cât și-ar fi dorit. Atelierul de Origami a adus în prim plan răbdare și multă dragoste. S-au învăţat unii pe alţi, cu calm, cum să plieze corect hârtia iar la final și-au complimentat reciproc formele obţinute. Recunoaștem că părinţii au aplicat, sârguincioși, cunoștinţele dobândite! 🙂

Zilele în tabăra KaleidosCopil au trecut cu viteza luminii. Decorul de munte, aerul curat și buna-dispoziţie ne-au ţinut afară, în natură, cât a fost ziua de lungă. Nici măcar ploaia nu a reușit să ne ţină prea mult în casă, mai ales că cei mici au venit echipaţi cu cizme de cauciuc și pelerine de ploaie. Ne-am bucurat de meciuri de fotbal și badminton, am jucat ”raţele și vânătorii”, am alergat desculţi prin iarbă și ne-am rostogolit de pe deal. Și cum ne-am obișnuit cu ploaia în acest an, care nu lipsește în nici o zi la munte, am mers în drumeție prin pădure și am fotografiat cele mai mari ciuperci pe care le-am văzut vreodată!

Seara, când frigul reușea totuși să ne trimită în casă, ne-am bucurat de jocuri de societate și activity, carnaval și karaoke, unde am cântat și am dansat pe melodiile noastre preferate :).

Unul dintre momentele cele mai frumoase ale taberei a fost vânătoarea de comori. Fiecare echipă părinte-copil a avut de îndeplinit diferite provocări pentru a primi bucăţi din harta care ducea la comoară. Au trebuit să lucreze împreună, să aibă răbdare unii cu ceilalți și să-i ajute pe colegi. Tot efortul însă a meritat deoarece strigătele de bucurie, când au descoperit comoara, au fost de neegalat! Le mulțumim prietenilor noștri de la Orășelul Cunoașterii, Edu Class și Cadouri Fermecate pentru că ne-au ajutat să umplem cufărul cu daruri frumoase, fix pe placul KaleidosCopiilor: invitaţii pentru toată familia în laboratoare distractive, kaleidoscoape, kit-uri de chimie și mandale de colorat, cu iubire!

Iar în fiecare zi, s-au bucurat de gustări sănătoase și delicioase cu fructe, biscuiţi și batoane alături de iaurturile BIO ale sponsorilor noștri – Napolact.

La final, am împărtășit cum ne-a schimbat pe fiecare dintre noi această tabără și ne-am scris mesaje de apreciere unii altora. A fost o experienţă minunată și ne simţim recunoscători pentru că v-am cunoscut!

Si acum, toată lumea să strige KA-LE-I-DOS-COPIL!