Skip to main content

Anul acesta am organizat prima noastră tabără dedicată exclusiv copiilor. Am ajustat conceptul nostru de KaleidosCopil, astfel încât să se potrivească cu cei 23 de oameni mici veniţi de la Bârlad, împreună cu doamnele învăţătoare, pentru a avea parte de o experienţă magică.

Ne-am propus să le oferim un program inedit, plin de ateliere care să-i stimuleze fizic și intelectual, momente de reflecţie care să îi ajute să se exprime mai ușor și petreceri tematice care să-i înveselească. Și ne-a ieșit! 🙂

Magia a început încă din Gara De Nord, unde copiii au avut escală în drumul lor spre Azuga. Voluntarele noastre i-au așteptat cu îngheţată și mesaje de bun venit, iar copiii au răspuns imediat cu o ploaie de zâmbete. Când au coborât în gara Azuga conexiunea era deja formată astfel că lucrurile au mers de la Sine. Ne-am cucerit reciproc prin energie, entuziasm și dorinţa de a ne cunoaște.

Săptămâna a trecut repede printre atelierele de Origami, Bune Maniere și Chimie Distractivă, condimentate cu drumeţie pe munte și excursie la castelul Peleș. Am avut parte și de o vânătoare de comori, cufărul fiind plin cu cărţi, chiar acelea pe care unii dintre ei și le doreau! Ne-am bucurat de o Olimpiadă cu Jocuri de Vară, am petrecut timp la piscină, am jucat fotbal în parc și am cântat și am dansat aproape în fiecare seară. Acum zâmbim de fiecare dată când la radio se aude ”Jackpot”, ”Panamera” sau ”Focuri”. Nu știm versurile, însă ne apar instantaneu, în minte, vocile copiilor cântând la unison, din tot sufletul, melodiile lor preferate. Serile s-au lăsat mereu cu multă distracție la carnaval, parada pasiunilor, karaoke, piscină și o groază de jocuri. 

Unul dintre cele mai așteptate momente ale zilei a fost momentul de reflecţie pe care cei mici l-au îndrăgit imediat. Cu toţii au fost dornici să împărtășescă impresiile notate în carneţele și să ne ofere din înţelepciunea lor. Am simţit cum avem în faţa noastră suflete de oameni mari în trupuri de copii.

La final ne-au spus că s-au simţit iubiţi și că s-au distrat de minune, iar un feedback mai bun ca acesta nici că puteam primi!

Vă mulţumim Marina, Diana, Maria, Casi, Teona, Ioana, Lorena, Andrei, Vlad, Rareș, Tudor, Dragoș, David, Coco, Edi, Cosmin, Ely, Daria, Răzvan, Amelia, Sophia, Nasty, Daniel, Nela și Roxana pentru încrederea și energia cu care aţi contribuit la această tabără!

Mii de mulțumiri aducem și partenerilor noștri care au făcut această tabără magică și colorată: Edu Class și Bebeluc – cu multe jocuri interesante pentru copii și Editura Corint – cu cele mai apreciate cadouri pentru Vânătoarea de comori: cărțile: „Lista lui Sputnik, cățelul extraterestru” ,  „Ne vedem în Cosmos, prieteni!”  și „Lămâi, cărți și prieteni”.

La despărţire a fost, desigur, cu lacrimi și de o parte și de cealaltă. Însă ne-am promis că ne vom revedea curând.

Vă iubim, KaleidosCopii!