Skip to main content

Sâmbătă pe 21 Mai, online pe ZOOM a avut loc conferința  ”Omul din spatele unui profesor”. Am sărbătorit 14 ediții ale acestui eveniment pentru profesori pe care l-am construit pas cu pas, ediție cu ediție alături de oamenii extraordinari pe care i-am avut alături și cărora le mulțumim și le suntem recunoscători!

Acestă ediție a fost dedicată felului în care gestionăm învățarea post-pandemie și în proximitatea vacanței de vară. Nu este un subiect tabu faptul că pandemia a afectat capacitatea de concentrare și de atenție a elevilor (și a adulților) așa că deschis o discuție despre calibrarea așteptărilor pe care le avem de la copiii și de la procesul de învățare. De asemenea am discutat și despre faptul că vacanța de vară poate constitui un avantaj pentru elevi și pentru profesori, anume acela de a pastra progresul obținut în cursul anului școlar prin activități periodice, în format fizic sau online. Astfel de întâlniri pe parcursul verii îi vor ajuta pe elevi să rămână conectați la învățare, la dinamica de grup și să își antreneze, puțin câte puțin, atenția și concentarea.

Evelina Necula, co-fondator Kinderpedia ne-a vorbit despre componentele care influențează învățarea: competențele profesorilor, metodologiile educaționale, climatul de învățare al școlii, leadership-ul școlii și implicarea părinților.

Anca Botoroagă, director al Școlii Gimnaziale ”Aurel Decei” din Gura Râului ne-a împărtășit, pe lângă ideile frumoase de activități pregătite pentru elevi în vacanța de vară și faptul că va merge cu profesorii din școala ei în team building, cu intenția de a se cunoaște mai bine și de a înțelege care poate fi contribuția adevărată a fiecăruia la dezvoltarea școlii.

Manuela David, profesor de matematică la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava ne-a arătat faptul că poveștile au o putere a lor și pot fi folosite și în matematică. Recomandarea Manuelei a fost ca elevii și familiile lor să se bucure de cât mai multe povești în vacanța de vară.

Iar Anca Tîrcă, expert în educație, ne-a invitat să descoperim cum poate arata învățarea în 2022 și mai departe: cu bucurie (pedagogia relațiilor), cu implicare (alt tip de învățare), cu echitate (FIECARE copil), cu digitalizare (învățarea online e aici ca să rămână) și cu multă stare de bine (pentru elevi și pentru profesori).

Dorim elevilor, profesorilor și părinților zile senine și liniștite peste vară iar învățarea să continue și în vacanță.

Iar noi ne revedem la toamnă cu noi ediții ale conferinței ”Omul din spatele unui profesor”.

Leave a Reply