Skip to main content

Vacanţa de iarnă este oficial aici! Toată lumea este pregătită? Noi credem că DA! Urmează zile libere cu dimineţi lungi, multe râsete, veselie și zăpadăăăă! Printre aceste zile cu vizite, mese în familie și momente frumoase ne-am gândit să vă propunem și câteva activităţi pe care să le puteţi face împreună cu toată familia, pentru a crea mai multă conexiune și apropiere.

Oare care dintre ele vă vor plăcea cel mai mult? Să vedem…

Puteţi începe cu un picnic lângă brad. Pe păturică sau pe saltea vă puteţi aduna cu toţii în jurul bradului la depănat povești sau la croșetat fulare (oare mai ies ”ochiurile”? :D). Sau puteţi organiza o seară de film/animaţie în care alegeţi o poveste mai veche sau mai nouă și vă bucurați împreună de copilărie (noi iubim Sunetul Muzicii ,The Sound of Music).

Puteţi face un Puzzle. Aceasta este o activitate frumoasă care vă va provoaca să vă concentrați și să lucraţi în echipă.  Puteţi, apoi, să înrămați puzzle-ul și să-l așezaţi pe perete. Sau puteţi fi actori la teatrul cu păpuși create de voi. Daa, să vă creaţi propriile personaje folosind șosete sau oricare alte obiecte care vă surând :). Creativitatea sigur își va face simţită prezenţa!

O altă idee grozavă este seara de jocuri în familie. Monopoly, Jenga, Rummy, Macao abia așteaptă să fie scoase din cutie :).

Dacă teatrul nu vă încântă atât de mult puteţi fi altfel de actori și să citiţi împreună povești pe roluri, din cartea preferată a celui mic. Folosiţi intonaţii diferite ale vocii și vă veţi distra garantat! Sau puteţi să confecționaţi felicitări pentru cei dragi, cu mesaje scrie chiar de voi. Cu siguranţă aceste cadouri se vor cuibări în sufletele oamenilor dragi!

Dacă vreţi să fiţi spontani puteţi merge într-o excursie de o zi într-un oraș din apropiere. Alegeţi un oraș apropiat celui în care locuiţi sau în care vă aflaţi cu ocazia sărbătorilor și mergeţi în explorare. Veţi descoperi locuri noi și veţi crea amintiri frumoase!

De pe listă nu putea lipsi, desigur, o sesiune de bulgăreală! Vremea este de partea noastră așa că vă puteți pune șosetele de lână, mănușile și fularul iar apoi să mergeţi la joacă (vorba cântecului, ”Hai afară la zăăăpadă…”)!

Cum vi se par propunerile noastre? La prima citire, ați făcut un top? 🙂

Vă dorim vacanță frumoase și sărbători fericite alături de cei dragi!