Skip to main content

Împreună cu echipa de voluntari de la MSD Medical, am pus în pământ rădăcini de frumusețe și prospețime – am plantat arbuști și am creat un gard viu din arbori de Tuya, o barieră naturală și estetică în jurul parcului de lângă școală.

Pentru noi, acțiunile de plantare nu sunt doar un gest ecologic, ci o investiție în viitorul nostru și al copiilor noștri. Ne dorim să aducem mai multă natură într-o lume dominată de beton și sticlă și să dăm o mână de ajutor mediului înconjurător, pentru că fiecare gest contează.

Astfel că, atunci când am primit solicitarea voluntarilor de la MSD Medical am răspus imediat pozitiv, implicând toată echipa noastră. Plantarea arbuștilor în parcuri, grădini și spații verzi aduce un strop de verdeață și prospețime, dar totodată și ceva în plus: bucuria de a face această activitate relaxantă alături de membri din comunitate, de profesori, părinți și elevi.

Plantarea poate contribui semnificativ la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea efectelor negative asupra sănătății locuitorilor – de aceea noi răspundem pozitiv de fiecare dată când cineva dorește să sprijine și ne solicită implicarea pentru a crea cât mai multe spații verzi, care să aducă aer curat în orașe sau la marginea lor.

Suntem siguri că această activitate de plantare a adus un plus în educația ecologică a celor mici. Ei au învățat despre ciclurile naturale, importanța conservării biodiversității și responsabilitatea față de mediul înconjurător, prin implicarea directă în activități precum plantarea și îngrijirea arbuștilor.

Iar când vine vorba de socializare și spirit civic, activitatea a fost una potrivită pentru acest scop. Ne-am bucurat să avem alături de noi membri din comunitate, din administrația locală și pe oricine a dorit să se implice.

Ne așteaptă și alte aventuri verzi în comuna Grădinari! Urmează și a doua etapă de plantare din Tântava, comuna Grădinari, unde vom planta arbuști, pomi fructiveri și arbori tuya în jurul parcului din interiorul Școlii Gimnaziale Tantava, parc care se află în etapa de construcție.

Între timp, am primit și poze de la primarul comunei care ne ține la curent cu dezvoltarea gardului verde tocmai realizat. Ne uităm cu mare atenție la fiecare puiet plantat de noi și sperăm să crească cât mai mare și mai frumos. Vrem să dăm acest exemplu și mai departe, să fie preluat de cât mai multe persoane: dacă tu și colegii tă din companie vreți sa susțineți astfel de inițiative, nu ezitați sa ne contactați.

Leave a Reply