Skip to main content

Pe data de 1 septembrie, anul trecut, am contribuit la îmbunătățirea educației unor copii simpatici, care au mai puține posibilități, dar aceeași dorință de dezvoltare ca oricare alți copii.

Puțin înainte de începerea școlii, am primit vestea că școlarii din satul Picior de Munte, Dâmbovița aveau nevoie de renovarea clasei în care învață. Nu am stat deloc pe gânduri și am început măsurători și am căutat modalități prin care să renovăm acest loc atât de special pentru elevi.

Alături de prietenii de la ASIROM – cei mai harnici voluntari, am fost implicați într-un proiect extrem de important pentru noi, numit „Caravana ABECEDAR„. Am lucrat împreună la renovarea unei săli de clasă destinată elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 din satul Picior de Munte, județul Dâmbovița. Aici, învățătoarea Liliana Chivulescu, pe care o admirăm și o apreciem profund, ne-a oferit sprijinul și implicarea necesară pentru realizarea acestui proiect.

Alături de voluntari, ne-am concentrat asupra fiecărui detaliu, astfel încât prima zi de școală să fie una plină de zâmbete, într-o sală de clasă dotată cu mobilier nou și finisaje moderne. Cum unele rafturi aveau valoare sentimentală pentru clasă, le-am vopsit și le-am integrat în design-ul nou, am instalat bănci și scaune, dulapuri, catedră nouă și aviziere, tablă de perete și jaluzele, aducând culori care să schimbe în bine atmosfera din clasă. Am transformat o porțiune de perete în tablă de scris, colț foarte apreciat de la mic la mare. Am adăugat și alte piese de design, care să facă clasa mai plăcută și mai productivă pentru copii și învățătoare. Pe bănci am pregătit și surprize pentru copii, pentru a le face ziua și începutul anului școlar mai special și mai plin de entuziasm.

Credem cu tărie în construirea unui viitor mai bun prin implicarea activă în comunitate și prin oferirea de susținere celor care au nevoie de ajutor. Suntem convinși că doar prin colaborare și solidaritate putem evolua și aduce schimbări pozitive în societate.
Atunci când reușești să aduni în jurul tău oameni buni și dedicați, proiectele capătă contur și se transformă în adevărate reușite!

Suntem bucuroși să vă prezentăm rezultatul final al eforturilor noastre, prin intermediul pozelor de acolo!

Prin proiectul „Caravana ABECEDAR„, ne-am propus și ne dorim să oferim elevilor un mediu propice pentru învățare și dezvoltare, iar rezultatul final ne încurajează să continuăm munca noastră în sprijinul educației și al comunităților, pentru generații care au șansa de a crește frumos.

Leave a Reply