Skip to main content
Odată cu mutarea în online, și atelierele pe care le organizam pentru profesori s-au mutat în acest mediu. Workshop-ul de animație socio-educativă adună, laolaltă, profesori din toată țara dornici să descopere jocul, dint-o altă perspectivă. Toate atelierele organizate cu această tematică au avut mult succes, ceea ce ne bucură, asta înseamnă că sunt profesori pasionați care vor să se dezvolte și să privească dincolo de programa obișnuită.❤️
Cei mai mulți dintre noi credem că jocul este specific doar copiilor și că nu are un scop anume, în afară de acela de a aduce bucurie și de a conecta la starea de prezență. Ei bine, atelierele de Animație Socio-Educativă ne învață că, pe lângă aportul de bucurie și prezență, jocul ne poate ajuta să învățăm și să comunicăm cu intenție. Putem vorbi despre jocuri de prezentare, jocuri de cunoaștere interpersonală, jocuri de relaxare, jocuri de comunicare, jocuri de cooperare ș.a. Folosite într-un cadru potrivit și într-un moment cheie, jocurile ușurează munca profesorilor de la clasă, atunci când au nevoie de un mic ajutor pentru a stârni cooperarea elevilor. 🎁
Cei mai mulți dintre profesorii pe care i-am întâlnit iubesc jocul și se joacă des împreună cu elevii, iar atelierul de Animație Socio-Educativă a clarificat care dintre jocuri sunt mai potrivite pentru diferite momente din ziua de la clasă și a oferit o muulllțime de idei noi de jocuri.
Ne bucurăm când vedem adulții dispuși să se joace. Jocurile prezintă un avatanj dublu: se bucură și ei de proces și își ușurează munca alături de elevi.
Atmosfera de la workshop-uri este mereu una relaxată, plină de energie și bucurie – participanții se distrează și există mereu loc de pus întrebări, aflat lucruri noi și împărtășit situații și exemple bune de la clasă. Ajută și trainerul, Andrei Dobre, cu care poți relaționa foarte ușor. 😀

Andrei deține certificări de formator (2011), lucrător de tineret (2012), manager de proiect (2013) și evaluator de proiecte (2016). El este licențiat în sociologie (2010) și master în Managementul Resurselor Umane (2012), iar din anul 2015 este doctorand al Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din București, tema sa de cercetare fiind Studiul societății civile și implicarea acesteia în politicile de sănătate.

Din ianuarie 2011, Andrei a lucrat, pe rând cu: Fundația Geron (sociolog), Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile – FDSC (office manager; asistent de proiect/coordonator training; asistent program de finanţare/expert DoRIS), Asociatia React (expert monitorizare/expert dezvoltare), iar din septembrie 2015 până în prezent, cu Romanian Angel Appeal Foundation (sociolog/ofițer monitorizare și evaluare/coordonator proiect).

De asemenea, o importantă componentă în procesul de dezvoltare personală și profesională a lui Andrei o reprezintă activitatea lui în Organizația Națională Cercetașii României (ONCR).

În continuare workshop-urilor, ca nivel următor, am ales să organizăm un Curs de Animație Socio-Educativă, fluent, cu 4 întâniri, unde să existe atât teorie, cât și pratică, dar și teme de la o sesiune la alta și materiale pe care profesorii le vor folosi după. Aici găsiți mai multe detalii despre curs: https://eventbook.ro/other/bilete-curs-de-metode-de-invatare-animatie-socio-educativa
Vă lăsăm încă un testimonial de la unul dintre profesorii participanți:

Workshop-ul mi s-a parut foarte interesant, aș mai vrea să mai particip la evenimente asemănătoare, după această perioadă critică. Andrei mi s-a parut foarte bun și jocurile foarte interesante. De altfel, aș mai fi interesată să vin și la alte prezentări de ale lui. Sunt impresionată ca am primit  materiale pentru acasă.

animatie socio-educativa PlaYouth

Leave a Reply