Skip to main content

Lansat în luna ianuarie, proiectul național Caravana Reciclării Creative a finalizat etapa înscrierilor și se îndreaptă cu entuziasm spre etapa întâlnirilor fizice din fiecare județ. 

Au fost peste 1000 de participanți eligibili, din 203 unități din învăţământul preuniversitar din judeţele Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș, în care echipele de profesori și elevi vor amenaja câte 5 zone de reciclare și recreere: colectare selectivă, lectură, păsări fericite, zona verde și reciclare creativă.

Proiectul Caravana Reciclarii Creative, un proiect de suflet, organizat de Asociația PlaYouth în colaborare cu OSCAR Downstream, are ca scop principal reciclarea creativă a deșeurilor și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, atât în rândul elevilor și al profesorilor, precum și în familiile și comunitățile în care se desfășoară. Este o inițiativă care a reușit să transforme materialele aruncate în frumoase opere de artă, prezentând în același timp potențialul imens de creativitate.

Lista școlilor participante este aici. 

Calendar evenimente de lansare pe județe, interval standard 10.00-14.00

Sălaj – sâmbătă 10.02 
Bistrița-Năsăud – duminică 11.02 
Arad – sâmbătă  17.02
Timiș – duminică 18.02
Satu Mare – sâmbătă 24.02
Maramureș – duminică 25.02
Cluj – sâmbătă 02.03
Bihor – duminică 03.03

Echipa PlaYouth

Ne dorim ca echipele participante să descopere și să transmită mai departe informații despre  sustenabilitate, consum rațional și colectare selectivă – prin activități experiențiale și exerciții practice care să inspire persoanele să devină mai conștiente de impactul lor asupra mediului și a ecosistemului și de ce nu, să promoveze și să transforme cunoștințele dobândite într-un hobby plăcut și benefic atât pentru ei, cât și pentru mediul înconjurător”, a declarat Cimpoeșu Andreea, managerul acestui proiect.

OSCAR Downstream

“Anul trecut, acest proiect a fost primit cu mult interes și entuziasm, astfel că, extinderea la un număr dublu de județe a venit firesc, pentru a include și mai mulți beneficiari. Credem că lucrurile se pot schimba și în țara noastră, dacă ne pasă și dacă ne implicăm. Atât noi, oamenii mari, cât și oamenii mici, putem contribui cu toții la protejarea mediului înconjurător. Responsabilitatea socială corporativă constituie o componentă importantă a strategiei noastre și în acest an. Cu o istorie de peste 22 de ani, OSCAR Downstream s-a adaptat și evoluează în mod constant împreună cu partenerii și clienții noștri, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor societății în schimbare.’’, a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.

Urăm mult succes tuturor echipelor înscrise și vom reveni cu informații pe parcursul desfășurării proiectului! Mulțumim OSCAR Downstream pentru susținerea acestui proiect național atât de îndrăgit!

Pentru detalii și informații vă invităm să ne urmăriți pe https://playouth.ro/portfolio/caravana-reciclarii-creative/ si pe pagina noastră de facebook www.facebook.com/playouth.ro/ !

Contact:
Cimpoeșu Andreea – Project manager
Email: andreea.cimpoesu@playouth.ro
Telefon: 0755 655 566

Despre Asociația PlaYouth

PlaYouth aduce jocul, arta şi bucuria în educaţia şi dezvoltarea copiilor prin organizarea de activităţi educativ-creative, atât pentru copii, la care pot participa şi părinţii, într-un mediu primitor, călduros şi vesel, cât și pentru părinți sau profesori.

Organizăm ateliere, cursuri, conferințe, excursii, petreceri şi programe de educaţie alternativă pentru copii, părinți, profesori sau adulți. Acestea au rolul de a-i ajuta să aibă încredere în ei, să interacţioneze mai uşor, să-şi dezvolte creativitatea, să se relaxeze, să-şi descopere pasiunile şi talentele.

www.playouth.ro 

Despre OSCAR Downstream

OSCAR Downstream este o companie parte din Alfa Group, un grup sută la sută românesc, fondat de Alin Niculae, ce reunește o gamă largă de companii din diverse domenii. Cu o istorie de peste 22 de ani pe piață, cu peste 5.000 de clienți din industrii cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură, OSCAR Downstream are  un portofoliu vast de servicii și produse B2B și o dezvoltare naturală spre B2C.

Rețeaua sa de benzinării a depășit 100 de stații distribuite strategic la nivel național: 30 de stații proprii dedicate segmentului de clienți B2B sub brandul OSCAR Drive, poziționate de-a lungul principalelor drumuri comerciale și peste 70 de benzinării în franciză sub brandul RO concept OSCAR, pentru clienții B2C, lansat în 2017.

La acestea se adaugă peste 2.500 de stații de incintă OSCAR – DIESELPoint (concept introdus în premieră pe piața din România de către OSCAR Downstream în 2004, care permite alimentarea cu carburant direct în locația clientului). OSCAR Downstream este singura companie de profil din România care oferă clienților și servicii de mentenanță și service dedicat pentru aceste stații de incintă.

Infrastructura sa logistică performantă include, într-un lanț logistic integrat propriu, o flotă cu peste 80 de autocisterne moderne (cea mai mare flotă proprie de autocisterne de pe piața din România), precum și o rețea proprie de depozitare, cu o capacitate de stocare a motorinei și benzinei de peste 65.000 mc. 

www.oscars.ro

Leave a Reply