Skip to main content

Ne place să spunem că taberele pentru copii şi părinţi sunt expresia a tot ceea ce înseamnă PlaYouth. Pentru dezvoltarea armonioasă a relației dintre cei mici și cei mari am fost motivați să pregătim un program interesant menit să-i facă pe părinți ”să regăsească cheia de la camera cu jucării” (după cum ne-a spus, foarte frumos, una dintre mămicile participante), alături de copiii lor.

Tabăra de la Moieciu de Sus, din 27-30 iulie, nu a făcut excepţie. Încă de la prima activitate de împrietenire cu copiii şi părinţii am observat un grup de oameni mici și mari dornici să se cunoască şi pregătiţi să accepte provocările zilelor următoare.

Cei mici s-au împrietenit uşor, cei mari au aflat câteva lucruri noi despre oamenii mici din viața lor şi s-au bucurat de momente autentice împreună, de la urcat pe munte prin Rezervaţia Naturală Bucegi, cu lupele de observatori în dotare, până la serile cu karaoke și parada pasiunilor.

Unul dintre cele mai frumoase momente a fost cel în care participanții au fost împărţiţi pe triburi  şi au creat identitatea acestora, adică un dans, o emblemă și o deviză. Ne-am bucurat foarte mult să vedem cât de creativi și implicați pot fi pentru ca totul să iasă cât mai bine şi echipa lor să fie cea câştigătoare. Chiar dacă unii dintre ei (în special, Catinca, 10 ani) au declarat că este important să te distrezi şi să participi, nu neapărat să câştigi :).

Olimpiada sportivă a fost momentul care a generat cele mai multe hohote de râs în rândul părinţilor. Probele nu au fost uşoare, însă suntem mândri de ei că nu au renunţat şi au acceptat să umple ligheanul cu apă, să ducă multe bile în coş şi să strângă puncte pentru echipa lor.

Și provocările de la Treasure Hunt i-au scos din zona de confort pe părinți și pe copii. Să convingă un străin să danseze, să creeze împreună o poezie sau să spună alfabetul de la coadă la cap au fost doar câteva dintre probele trecute cu succes de toate echipele. 

Părinții au avut momentele lor, alături de Mihai Stănescu de la RoCoach, unde au privit cu atenție relația părinte-copil și au împărtășit fiecare din experiența lui iar copiii s-au bucurat de atelierele distractive și jocurile copilăriei.

Le mulțumim tare mult prietenilor de la Lăptăria cu Caimac pentru laptele și iaurtul de-li-cios cu care ne-am răsfățat la micul dejun. Pauzele de gustare au fost buuune și dulci datorită prietenilor de la Nestle și Olympus România, iar pentru cufărul ticsit cu cărți pentru toate vârstele, cea mai frumoasă comoară găsită după vânătoarea de comori, le mulțumim prietenilor de la Corint Junior.

A fost o experiență minunată pentru noi și din ce ne-au împărtășit părinții și cei mici, și pentru ei au zile speciale. Faptul că își doresc să revină și anul viitor ne facem să fim mândri de reușita noastră. 🙂

tabara kaleidoscopil copii parinti

Leave a Reply