Skip to main content

Luna iulie a fost pentru noi una dintre cele mai frumoase din această vară. Şi nu pentru că a fost vacanţă, ci pentru că am petrecut-o aproape în întregime cu copiii, din taberele KaleidosCopil. Trei tabere pentru copii – fiecare fiind o experienţă unică atât pentru noi, cât şi pentru ei. 

Taberele au debutat cu prietenii noştri din Bârlad cu care ne-am cunoscut anul trecut. Chiar dacă ne cunoaşteam deja, cei mici au crescut și am întâmpinat noi provocări specifice vârstei :). Experienţa a fost valoroasă, cu multe activităţi creative, distractive, gândite special să lege și mai mult relaţiile de prietenie dintre ei.

Ne-am bucurat tare mult să îi revedem atât pe ei cât și pe doamnele lor învățătoare minunate, pe care le apreciem pentru dăruirea cu care își fac meseria. Și pentru că una dintre tabere a fost exact în acceași perioadă ca și anul trecut, cei mici ne-au surpins cu gesturi frumoase şi reacţii neaşteptate când am sărbătorit-o, din nou împreună, pe Gabriela, iar ei i-au cântat La mulţi ani şi au îmbrăţişat-o într-un mare, mare group hug.

În cea de-a treia tabără au fost copii care nu se cunoşteau între ei, dar care au reuşit să creeze o legătură după cele 7 zile petrecute. Este atât de frumos cum reuşesc activităţile care nu implică un smartphone sau o tabletă să îi apropie pe cei mici şi să îi ajute să se deschidă şi să relaţioneze autentic. De ajutor sunt şi trainerii care sunt mereu atenţi la reacţiile copiilor şi care îi încurajează să îşi exprime emoţiile :).

Zilele au fost pline cu drumeţii pe munte, activităţi de explorat natura în Parcul Natural Bucegi, vizită la Muzeul de Fotografie şi la Dino Park în Râşnov, ateliere de chimie distractivă şi origami, olimpiada sportivă, seri cu karaoke, parada pasiunilor și scene de improvizație gândite de cei mici.

Investim timp și energie în taberele KaleidosCopil pentru că știm cât sunt de importante contextele autentice, pline de compasiune, toleranță și empatie pentru dezvoltarea copiilor. Cei mici prețuiesc momentele petrecute împreună iar noi ne bucurăm de copilărie alături de ei.

Le mulţumim mult prietenilor de la Autonom, Olympus şi Nestle pentru că ne-au oferit sprijinul în tabere și ne-au îndulcit zilele :).

Leave a Reply