Skip to main content
Din viața PlaYouth

Cum ne-au ajutat 800 de cocori să devenim şi mai uniţi

By martie 6, 2017iulie 22nd, 2021No Comments

Vă întrebaţi, poate, ce legătura pot avea cocorii cu echipa şi valorile PlaYouth. Vă spunem noi. Vestea că noi suntem pasionaţi de origami şi mai ales inspiraţi de povestea cocorilor, a ajuns “peste mări şi ţări”. Astfel că, pe 1 Martie dimineața, am primit un telefon de la cineva care a descoperit activitatea asociației și a venit cu o rugăminte tare frumoasă către noi:
„- Bună ziua, vă contactăm pentru că am avea nevoie de 800 de cocori de hârtie, făcuţi cu o anumită dimensiune.” Bun până aici. Ştiam că ne putem baza pe echipă. Dar apoi a urmat următoarea frază:
„- Ne dorim ca toți cocorii să fie gata pâne vineri, 3 Martie și să ne livrați la sfârșitul fiecărei zile o parte din ei.” Aici, a început distracția și panica : 800 de cocori în 48 de ore. Ei bine, de unde scoatem noi oamenii să fie prezenți acolo pentru a plia continuu hârtiile în timp util?

Cum majoritatea membrilor echipei au şi alte proiecte, era peste mână să le pună pe acelea pe hold. Însă, Anny a fost cea care ne-a inspirat şi ne-a reamintit că împreună putem face acest lucru. Chiar şi în acest interval scurt şi care la început părea imposibil. Ne-a reamintit că dincolo de faptul că ajutăm pe cineva, vom petrece timp valoros împreună şi ne putem relaxa în timp ce construim formele de hârtie, cocorii, vestitorii primăverii. Deci ce putea fi mai frumos la început de primăvară?

Zis şi făcut. După multe telefoane și mesaje pe toate canalele de socializre, ne-am strâns la sediu, cu mic, cu mare. Cu membrii din echipă sau oameni care abia acum ne-au contactat pentru prima dată şi au vrut să fie parte din proiectul nostru. Acest lucru ne-a bucurat enorm, ne-am dat seama că îi putem aduce şi pe alţii alături de noi. Îi putem integra în cadrul poveştii noastre, povestea PlaYouth. Ne-am cunoscut, ne-am distrat împreună, am povestit şi ne-am reconfirmat că o sală plină cu 10 oameni care lucrează cu drag la un scop comun poate crea o energie care te binedispune continuu, timp de câteva zile. Ziua în care am primit proiectul s-a terminat pentru majoritatea dintre noi la 01:00, iar pentru o persoană anume chiar la 5:00 dimineața, când soarele se pregătea să răsară.

Și ce credeați? povestea celor 800 de cocori are un final fericit. Toate formele de origami, frumoase, fiecare cu o amprentă personală a creatorului lor, au reuşit să iasă din fabricuţa noastră improvizată. Erau pregătite pe 2 Martie, ora 18:30, mai repede decât s-ar fi aşteptat oricine. Am putea spune că vestea a “dezamăgit” câțiva părinți și alți prieteni care își doreau să se implice și nu au reuşit, pentru că proiectul a ajuns la bun sfârşit atât de repede. Dar, au fost extrem de fericiți că ne-am unit forțele într-un timp scurt.

Iată cum cei 800 de cocori, ne-au demonstrat că imposibilul nu există. E nevoie doar de un pic de voinţă, încredere şi multă dedicare pentru a duce la sfârşit o sarcină. 🙂

Acestea fiind spuse, vă dorim o primăvară frumoasă și plină de inspirație!

Le mulțumim din suflet tuturor celor care au fost alături de noi: Diana, Ovidiu, Anny, Roxana, Gabi, Diana, Bogdan, Veronica, Laura, Cornel, Ionuț și Ana.