Skip to main content
InterviuriPrietenii PlaYouth

Interviu cu Ana Stănescu, co-fondatoare PlaYouth

By februarie 9, 2017iulie 22nd, 2021No Comments

Despre bune maniere, echipă şi planuri de viitor în PlaYouth

Continuăm seria articolelor ce redau subiecte abordate de membrii echipei PlaYouth. De data aceasta, o intervievăm pe Ana Stănescu, cea de-a doua fondatoare a acestui start-up.

 • Bună, Ana!
 • Bună, Bianca. Mă bucur foarte mult că am ajuns să dau interviu pentru blogul PlaYouth.
 • Ce este PlaYouth pentru tine în acest moment?
 • PlaYouth este ca un soare de dimineață. Este lumea aceea pe care mi-o doream să o văd mereu în jurul meu. Este locul în care găsesc oameni buni, frumoși și pasionați de ceea ce fac. În același timp, este zâmbetul copiilor, strigătele lor de bucurie. Este dansul și fericirea lor. Sunt părinți implicați și dedicați educației copiilor, creativitatea și visele. Dar, sunt și multe întrebări, provocări, curiozități și răspunsuri. PlaYouth mă învață în fiecare zi mai multe despre curaj, risc, asumare, responsabilitate, obiective, rezultate și dragostea cu care poți face lucruri mărețe.
 • Dacă ar fi să schimbi un lucrul din societatea actuală, care ar fi acela?
 • Cred că acesta e și lucrul care m-a determinat să fac atelierul de Bune Maniere. Mi-ar plăcea ca oamenii să se respecte mai mult, să fie mai buni cu ei și cu ceilalți. Ar fi extraordinar dacă am uita de mai multe ori de orgoliu și am fi empatici cu cei de lângă noi,  să nu fim indiferenți și să arătăm că ne pasă. De asemenea, mi-ar plăcea ca toți copiii să poată petrece timp alături de părinții lor. Să aibă ocazia să fie încurajați să își descopere pasiunile/talentele, iar apoi să și le urmeze.

 • Cum arată o lume ideală pentru tine?
 • Hmmm, nu cred că mi-am creat această lume. Poate doar atunci când eram mică și eram convinsă că îngerii pot ajuta oamenii. Acum cred că îngerii sunt printre noi. Voi spune totuși că, într-o lume ideală, oamenii fac lucruri impreună, se incurajează și trăiesc viața făcând ceea ce iubesc. În această lume toţi au acoperite nevoile de bază (casă, hrană, educație). Nu sunt conduși de bani în ceea ce își doresc să realizeze.
 • Ce părere ai despre echipa PlaYouth?
 • Și eu fac parte din această echipă pe care aş putea-o descrie, pe scurt, ca o echipă foarte frumoasă. 🙂 (zâmbește) Știu că e relativ acest cuvânt, dar chiar asta văd când mă uit la cum facem lucrurile impreună. La cum ne susținem și ne înțelegem, învățăm și dăruim copiilor tot ce știm și credem că e mai bun. Iar, cel mai important lucru e că o facem cu sinceritate și căldură. Ne implicăm în toate activitățile cu suflet și pasiune. Să știi că admir mult fiecare membru al echipei în parte. Pentru ce poate fi el și pentru cum se implică în educația copiilor și a părinților.

 • Unde vezi PlaYouth peste 5 ani?
 • Noi ne dorim să construim Castelul PlaYouth și cam pe atunci îi văd deja porțile deschise cu multe resurse utile și bune :-). Cu mulți copii curioși și părinți care vin oricând își doresc, care se joacă, învață împreună și au libertarea să fie ceea ce își doresc ei. E locul în care își doresc să revină și să facă parte dintr-o comunitate mare de oameni pasionați, energici și dornici să experimenteze lucruri noi. Îl mai văd extins în două orașe din România si am început să facem deja câțiva pași în această direcție 🙂  
 • Mulțumesc!