Skip to main content

Luna acesta am dat startul atelierelor de chimie cosmetică și am început cu atelierul de Balsam de Buze pentru mămici și copii. Știţi deja că noi organizăm cu bucurie activităţi care să îi aducă mai aproape pe copii și pe părinţi iar atelierul de Balsam de Buze și-a îndeplinit foarte bine misiunea. A creat o oportunitate frumoasă pentru ca mamele și fetele să împărtășească un moment #altfel, împreună.

 

Entuziasmul nostru s-a contopit rapid cu cel al doamnelor și a micilor domnișoare care s-au înscris la activitate, dornice să realizeze propriul lor ”strugurel”. După ce am explicat regulile și bunele practici de lucru, necesare atunci când realizăm produse cosmetice, ne-am apucat de treabă, adică de cântărit ingredientele. Ne-am ales paharul Berzeliul sau Erlenmeyer preferat, am luat spatulele cu noi și ne-am apropiat de materiile prime și de cântare. Sarcinile s-au împărţit rapid astfel încât fiecare să știe ce are de făcut.

Când am ajuns la cântărirea pigmenţilor am întâmpinat și prima provocare: ce culoare să fie balsamul? Roz, maroniu sau…o combinaţie între cele două? Vă anunţăm cu bucurie că toată lumea a depășit cu brio această provocare și ne-am îndreptat către cea de-a doua, și anume baia de apă. Răbdarea a fost prezentă atât în rândul celor mici cât și în rândul celor mari, iar după ce toate ingredientele s-au topit am ajuns la ultima grea decizie a atelierului! Oare ce aromă să îi dăm balsamului nostru de buze? Raportul a fost egal între aroma de pepene galben și cea de căpșuni astfel că următorul pas a fost să turnăm compoziția în etuie. Zis și făcut!

Am decorat apoi etichetele (fiecare după bunul plac), le-am lipit și…gata! Balsamul de buze a fost finalizat! Astfel ne-am creat un scut grozav care să ne însoţească toată iarna :). 

Și nu doar buzele vor fi răsfăţate iarna aceasta, ci întreg corpul! Pentru aceasta le mulţumim mult prietenilor noștri de la Gerocossen care au fost alături de noi, cu surprize minunate, pentru doamnele și micile domnișoare prezente la activitate :).

Balsam de Buze proaspăt preparat.