Skip to main content

Conferința „Omul din spatele unui profesor”

De unde a pornit ideea conferinței?

De-a lungul celor 4 ani de activitate, am cunoscut mulți profesori, educatori și învățători din multe medii de învățare. Ne-am dat seama în urma discuțiilor cu ei că sunt cei care primesc presiune din partea conducerii școlii, a părinților, a copiilor sau din partea reprezentaților Ministerului Educației. ☺️

Puțini se întreabă cine sunt oamenii din spatele profesorilor și dacă aceștia au grijă și de nevoile lor. Ne-am dat seama că tema aleasă este una de mare interes pentru cadrele didactice, deoarece cele 50 de locuri stabilite inițial pentru Conferință s-au epuizat în 3 zile de la lansare și a fost necesar să căutăm o sală mult mai mare pentru a putea să îndeplinim dorința tuturor celor înscriși.

Cum s-a desfășurat evenimentul

Ne-am gândit că ar fi util pentru ei să primească inspirație de la un Coach specializat pe leadership, iar aici l-am invitat pe Cătălin Stoica (coach, trainer și fondator Academia de Bine), de la doi profesori: Magda Cojocea (profesor Școala Nr. 5, București) și Carmen Micu (învățător Școala Ana Lugojana) și de la un psihoterapeut: Cristina Petrescu.

Aceștia au vorbit despre rolul de leader al profesorului, despre relațiile dintre profesori, părinți și copiii și cum pot eficientiza comunicarea între ei, despre diferențele dintre sistemul de stat și cel privat în școli și despre emoțiile pe care profesorii le gestionează. ☺️

Fiecare trainer a primit și întrebări din partea profesorilor din public, care au fost entuziasmați să deschidă subiecte noi de conversație.

Noi am simțit că profesorii au nevoie de apreciere atât din partea copiilor cât și a părinților, a conducerii școlii și de validare că ceea ce fac este bine. Au schimbat rolul de profesori cu rolul de elevi pentru trei ore în care au absobit informații noi sau au verificat anumite cunoștințe pe care le aveau deja și vrem să le muțumim că au făcut acest lucru într-o zi de duminică. 🎁

Momentele surpriză

Am pregătit câteva surprize și pentru participanți și speakeri. Una dintre cele mai frumoase și emoționante surprize a fost momentul artistic al copiilor de la Cantus Mundi, un cor de copilași care ne-a încântat cu melodii vesele în pauza dintre discursuri.

Pe tot parcursul evenimentului, am avut disponibil un Photo Corner aranjat cu multă răbdare și profesionalism de către Raluca Barbu de la Atelier Ralu cu recuzita oferită de Vivre.ro, unde participanții au putut să își facă poze și să păstreze o amintire frumoasă de la eveniment.

Pauza de energizare și hidratare a fost oferită de prietenii noștri de la Solaris (bunătăți healthy) și Aqua Carpatica.

Secom ne-au oferit sprijin pentru ca evenimentul să poată avea loc într-o sală mai mare și au pregătit surprize pentru speakeri. Mulțumirile aici merg și către Vlad și echipa deosebită de la ARCUB.

Didactica Publishing House au venit și ei să ne sprijine și le-au oferit cadouri tuturor participanților de la Conferință! Muțumim mult!

Pentru toate cadrele foto de la eveniment îi mulțumim lui Vlad Pîrîu, iar pentru cadrele video lui Rareș Neagu.

În concluzie, evenimentul a fost unul reușit, am primit de la profesori feedback pozitiv și ne-au întrebat deja când vom organiza următorul eveniment de acest tip. Ne declarăm mulțumiți de această premieră de succes!

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply