Skip to main content

Proiectul Happy Day @Muzeu este un proiect drag nouă care a pornit dintr-o nevoie pe care am observat-o în urma vizitelor noastre la centrele de plasament. Copiii din aceste centre au cel mai comun program: dimineața merg la școală, apoi se întorc în centru, iau prânzul, trec la teme sau somn, 1h sau 2h de TV și relaxare și apoi se pregătesc de somn. Așa arată cam toate zilele din an.

Noi ne-am propus să spargem acest tipar cel puțin o dată pe lună. Așa că de câteva luni, alături de voluntarii organizației, dar și alții din companiile partenere, mergem în câteva centre din București cu multe activități creative, prânz delicios și alte obiecte care le acoperă nevoile de bază. Lunar, programăm câte o grupă de copii și îi ducem la Muzeul de Artă Recentă unde îi așteptăm cu activități educative, distractive, turul ghidat al Muzeului și un prânz special.

Happy day muzeu

Sâmbătă, pe 30 noiembrie, între 11:00 și 15:00 am fost la Muzeu cu copiii de la Centrul Sfântul Iosif din București. 😊 A fost prima experiență de acest tip, iar după entuziasmul copiilor, ne-am dat dat seama că nu ne vor opri prea curând.

Ziua a început cu momentul în care cei mici au făcut câteva joculețe de cunoaștere și de dezvoltate personală care le-a trezit atenția dar și spiritul de competiție. Mai târziu au fost împărțiți în echipe și apoi au jucat triburile: fiecare trib a avut de făcut Nume, Steag, Dans și de zis super-puterea fiecărui membru. Jocurile au fost o provocare pentru că, având vârste diferite, au învățat să aibă răbdare unii cu ceilalți.

După o scurtă pauză, a avut loc atelierul de Origami. Am făcut forme de fluturași, pe care copiii și-au scris dorințele. Mai întâi cu ajutor din partea trainerului, apoi singuri. Dorințele lor au fost cele care ne-au emoționat cel mai tare, pentru că majoritatea erau legate de părinții lor și mai puțin de lucruri materiale.

happy day muzeu origami

Pauza de masă cu pizza și brioșe a fost oferită cu drag de prietenii noștri de la Restaurantul Casa di David. Copiii au fost încântați de masa special pregătită pentru ei.

După pauza de masă, au fost din nou împărțiți pe grupe: cei mari au făcut turul muzeului ghidat de unul dintre spiridușii de la MARE, și au putut să admire cu interes picturile din muzeu, iar cei mai mici s-au bucurat de atelierul de pictură în care și-au expus emoțiile pe hartie. 🖼️

Încheierea a fost un alt moment frumos, care ne-a făcut să ne gândim la cât de norocoși suntem că putem face o schimbare cât de mică pentru ei. Toți copiii au primit cărți și reviste, iar la final ne-am strâns în cerc pentru momentul de impresii legate de această zi. Fericirea a fost pe buzele tuturor.

Le mulțumim celor care au făcut posibilă această zi: Muzeul de Artă Recentă, Enea, Viva Telecom, Casa di David, Fru Fru și persoanelor care au oferit donații individuale. ❤️❤️❤️

happy day muzeu picturahappy day muzeu emotie

Join the discussion One Comment

Leave a Reply