Skip to main content

Adaptarea la mediul online a fost, pentru noi, un antrenament pentru răbdare. Teme, întâlniri, ședințe – le-am mutat pe toate pe diferite platforme, încercând să o găsim pe cea mai potrivită pentru noi. 😊

Însă ce se mai întâmplă cu activitățile de timp liber? Ei bine, mutatul lor în mediul online a venit cu avantaje și dezavantaje, atât pentru cei mici cât și pentru traineri. Tuturor le lipsește conexiunea și energia întâlnirilor față în față, însă nu se lasă bătuți și caută să se bucure cât mai mult de activitate. 

O energie foarte frumoasă s-a creat la cursul de Pictură online în cadrul căruia cei mici de bucură de relaxare prin diferite tehnici de pictură, care mai de care mai creative folosind ustensile mai puțin obișnuite (ați putea crede). Când artistul îndrumător este Cătălin: bețișoarele de urechi, frunzele, bețele sau fundul unei sticle de plastic sunt doar câteva dintre ”ustensilele” utilizate de micii artiști, care descoperă cât de usor, simplu și frumos poate fi actul creației.

Curs de pictura online

La atelierele Dianei copiii descoperă (pe lângă salutul lor amuzant, cu mustăți din pensulă) că decizia despre ce vor picta este doar a lor. Fiecare artist propune o temă, bilețele sunt așezate în pălăria de pictor a Dianei, iar tema este aleasă după mână ei norocoasă! Cei mici cooperează foarte frumos și nu se supără dacă tema lor nu a fost aleasă, ba din contră, țin pumnii strânși să pice propunerea lor la următorul atelier.

Dincolo de actul creației, însă, ceea ce ne-a suprins cu adevărat a fost perseverența copiiilor de a participa la curs. Alexia s-a conectat, mai bine de două săptămâni, din Grecia unde s-a aflat în vacanță. Într-o zi au vizitat-o trei prietene care, dornice să picteze, s-au alăturat și ele la curs. Toma și Ana și-au adus verișorii la curs și alți prieteni pe care i-au întâlnit în vacanța de la bunici. Iar la una dintre ședințe s-au conectat chiar din mașină, în drum spre munte. A fost un atelier inedit, care va rămâne în memoria noastră pentru multă vreme.

Amalia ne povestește mereu despre aventurile care o inspiră să picteze, iar David pictează cu entuziasm, nefiind un mare amator de cuvinte.

Mediul online ne aduce împreună, de peste tot din țară, în fiecare marți și joi, de la ora 13:00 să ne relaxăm prin pictură. Iar dacă suntem relaxați, să o ținem tot așa! Vă invităm să vă alăturați la una dintre ședințe – ca să cuprindeți mai bine atmosfera frumoasă și să vă îndrăgostiți și voi, iremidiabil de pictură. ❤️

Bilete: https://bilete.playouth.ro

Leave a Reply