Skip to main content

În weekendul 26-28 martie, ne-am bucurat de energia celor 6 traineri și a celor 15 participanți de la Prima Tabără online pentru profesori! Vrem să o declarăm un succes și să vă împărtășim faptul că ne crește inima atunci când vedem că sunt profesori dornici de dezvoltare personală și profesională care au acceptat invitația noastră la joc. 🥰

Participanții au parcurs un traseu de 10 ateliere care le-a făcut cunoștință cu originile și tipurile animației, fișa de joc, jocurile de improvizație, jocurile online, jocurile muzicale, storytelling-ul și jocurile cu marioneta. S-a creat o atmosferă caldă și am reușit să vorbim deschis despre rolul de profesor și modalități de conectare cu copilul interior, însă și cum putem extrapola acest lucru la elevii de la clasă.

Andrei Dobre și Gabriela Manda au fost maeștrii taberei și i-au ghidat cu atenție pe participanți prin tot programul și s-au ocupat de introducerea în Animație, tipuri de animație, fișa de joc, jocuri online. Alături de ei i-am avut și pe Ana-Maria Rusu (jocuri muzicale), Consuela Colțan (jocul cu marioneta), Lia Sinchevici (improvizație) și Bogdan Grigore (storytelling).

Toate cele 10 experiențe au avut rolul lor în a crea o atmosferă ca de vacanță, dar în care toată umea a învățat cu plăcere. Se poate spune asta și după mulțimea de zâmbete care ne-a invadat ecranul.

Vă lăsăm mai jos cu feedback de la trainerii primei ediții a Taberei online pentru profesori.

Andrei Dobre – Tabăra online, deși a fost un concept complet nou, a demonstrat că dinamica, atmosfera și conexiunile între oameni se pot realiza și din fața unui ecran. Prin jocurile, activitățile și sesiunile propuse, am putut vedea cum fețele devin mai luminoase și zâmbetele mai largi. 

Gabriela Manda – și profesorii merg în tabără, da! Și le place și se bucură de activități pe care au posibilitatea să le testeze pe propria piele înainte de a le duce spre elevi. Astfel, într-o atmosferă relaxantă și deschisă pentru discuții despre provocările de la clasă am exersat muulte jocuri, mare parte dintre ele inventare sau readaptate din tolba personală. Această tabără este o experiență pe care fiecare profesor ar trebui să și-o ofere periodic – un context de învățare experiențială prin joc. Profesor fericit, elevi fericiți.

Consuela Colțan – Atelierul meu, “Jocul cu marionete”, a încheiat acest maraton de poveste. Au fost trei zile minunate, în care colegi din toată țara s-au întors la farmecul copilăriei, neuitând nicio clipă menirea lor de formatori, căci „adultul creativ este un copil care a supraviețuit”.

Felicitări tuturor participanților!🤗

Lăsăm mai jos și impresii de la participanți:

Eliana Maria – Mulțumesc tare mult pentru ideea aceasta minunată de a organiza o tabără online pentru cadre didactice, pentru adulți și în plus pentru ideea de a numi evenimentul ”tabără” și nu doar ”curs de…”.

Mă bucur că nu a fost așa cum îmi imaginasem, doar un curs online la care să asist de la biroul meu și atât, ci o tabără cu adevărat, în care nu am simțit bariera ecranului  și distanța dintre noi, ci am interacționat cu tot sufletul și m-am distrat și am cunoscut oameni foarte frumoși.

Maria (Iancu) – Experiența a fost una extrem de benefică!Multe din lucrurile învățate o să le aplic la clasă și așa cum am mai spus, aștept cu nerăbdare evenimentele următoare!!!Va puuuup!

Adina – Mulțumesc pentru oportunitate, pentru oamenii pe care i-am cunoscut, pentru ce am învățat, pentru ce am simțit! Succes în tot ce realizați!

Rămâneți aproape pentru că pregătim a doua ediția a taberei online, dar ne punem intenția să o organizăm și offline, atunci când situația o va permite.

Leave a Reply