Skip to main content

Acum 3 ani, echipa noastră a crescut frumos cu un om minunat, pe care îl prețuim foarte mult. Gabriela Manda se alătura echipei PlaYouth după o perioadă bună de colaborări punctuale pe activități și ateliere specifice. A făcut o schimbare radicală în viața ei profesională, lăsând locul de muncă din laboratorul de chimie pentru un job mult mai dinamic, activ și care o împlinea, fiind tot timpul în contact cu copiii, cu care se înțelege mereu foarte bine. ❤️

La 3 ani, vrem să îi luăm un interviu prin care să vedem cum a fost pentru ea această perioadă, care pare că a trecut atât de repede, dar în care s-au întâmplat atât de multe lucruri demne de povestit.😊

Bună, Gabriela! Îți mai amintești cum erai tu, cea de acum 3 ani, care tocmai făcuse o schimbare în viața ei? De ai ales PlaYouth?

Salut! Huh, îmi amintesc, da (râde). Era ianuarie 2018 și eram entuziasmată și speriată, deopotrivă. Renunțasem la un loc de muncă care îmi oferea siguranță materială pentru a lucra cu copii și cu părinți, la PlaYouth, un proiect în creștere. Mă simțeam curajoasă pentru că decisesem să fac acest pas pentru mine și pentru dezvoltarea mea, contrar tuturor credințelor cu care am crescut. Simțeam că cine eram eu, la momentul acela făcea și avea mai mult sens printre copii.
Cu PlaYouth a fost dragoste la prima vedere, m-a cucerit misiunea fetelor de a oferi contexte frumoase copiilor și părinților de a petrece timp de calitate împreună. Este o idee cu care rezonam mult și în care cred în continuare. Colaborasem suficient cu Ana și cu Anny cât să-mi dau seama că le admir, mă inspiră și vreau să mă dezvolt în proiect alături de ele. Așa că atunci când fetele au decis să-și mărească echipa, totul s-a produs organic.

Cum au fost cei 3 ani pentru tine?

Pe alocuri îmi vine greu să accept că au trecut deja 3 ani. Pe de altă parte, am crescut atât de mult în perioada asta încât am impresia că au trecut mai mulți. Au fost ani grozavi pentru dezvoltarea mea personală și profesională. M-am bucurat de încrederea și sprijinul colegilor, de contexte în care mi-am pus în aplicare ideile, de reușite, de eșecuri, am cunoscut oameni faini care fac lucruri bune și care mă inspiră, m-am bucurat de zâmbetele, râsetele, îmbrățișările copiilor, am plâns, m-am frustrat și m-am cunoscut mai bine.

Care sunt câteva evenimente de care îți amintești cu drag?

Greu de ales, e o tolbă întreagă cu amintiri frumoase. Printre cele mai dragi sunt prima tabără pentru copii de la Azuga, în Iulie 2018, ultima tabără pentru copii-părinți de la Moieciu, în Septembrie 2019, Maratoanele Educației Alternative, prima conferință pentru profesori, primul curs de Chimie Distractivă pentru copii și vizita cu ei la Facultatea de Chimie, în laboratorul unde am facut eu practica în facultate.

Au fost și provocări pe acest drum?

Daaa, le-am întâmpinat și pe ele. Au fost mai mici și mai mari, în funcție de percepțiile mele din fiecare moment de atunci. Însă provocarea cea mai mare a fost să schimb felul în care gândesc, de la a aștepta indicații despre ce am de făcut și cum să fac asta la a-mi asuma responsabilitatea muncii mele, cu reușite și eșecuri.

Cum vezi acest an pentru tine și pentru PlaYouth?

Un lucru pe care l-am învățat anul trecut este că atât eu cât și PlaYouth avem capacitatea de a fi flexibili și de a ne adapta la nou. Cu cât ne vom antrena mai mult aceste calități cu atât va fi mai înfloritor acest an în oportunități.

Ce recomandare ai oferi unei persoane care vrea să facă o schimbare în carieră, dar nu are curaj?

Curajul, cred eu, este o calitate care se antrenează. Pentru unii oameni este mai ușor să facă o schimbare mare în carieră, dintr-o dată. Pentru alții, cum a fost și cazul meu, este mai ușor să facă o schimbare cu pași mici (muncă de voluntariat în domeniul nou de interes, colaborări mai mici care se pot transforma în colaborări mai mari). Ce ajută mult în acest proces este să ne cunoaștem propriul ritm de a acționa înspre ceea ce ne dorim și să avem încredere în noi și în propriul proces de creștere și dezvoltare. De multe ori, când vrem o schimbare în carieră nu vrem, de fapt, doar o schimbare în carieră ci să facem restructurări în noi, la nivel profund. 

Leave a Reply