Skip to main content

Încă de la înființarea PlaYouth, misiunea noastră a fost să aducem o schimbare în bine în educația copiilor, să contribuim cu activități altfel, centrate pe copii și pe nevoile lor și să oferim valoare și calitate prin acțiunile noastre. Însă, nu ne-am limitat doar la copiii cu familie, ci am mers și către cei mai puțin norocoși, din mediile defavorizate sau din centrele de plasament.

Așa se face că am reușit să cunoaștem multe persoane din acest sistem și mulți copii cu care am creat o legătură frumoasă de-a lungul timpului. I-am cunoscut mai bine și ne-am dat seama că, pe lângă nevoia de afecțiune, cel mai mult au nevoie să mai cunoască și alte domenii, din care să se inspire pentru pasiunile sau meseria lor viitoare, în afară de rutina lor zilnică de la școală. Un astfel de exemplu de proiect care i-a implicat și pe ei este Happy Day – despre care puteți citi mai multe aici și aici.

Anul acesta, proiectul pe care îl începem pentru ei este Programare în comunitate, unde vor învăța alături de Ovidiu despre bazele programării, timp de 2 ore – un atelier online care va implica și multă joacă, pentru ca învățarea să fie făcută cu drag de cei mici. Abia așteptăm să se întâmple în acest weekend și să revenim cu impresii. 🙂

Evenimentul online este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2020 este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru al 4-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Leave a Reply