Skip to main content

Proiectul ArtTerra– terapie prin artă pentru copiii din centrele de plasament a luat naștere în urma dorinței noastre de a ne implica activ în viețile copiilor. În urma proiectului, am gândit ateliere de pictură, desen, arte vizuale prin care cei care participă să își poată exprima emoțiile. Prin artă, ei se exprimă cel mai ușor și ne dorim să creăm un context pentru ei în care să se simtă în siguranță și în care care să își descopere și să își exprime emoțiile, pentru a le înțelege ca fiind normale și firești.

Arterra

Ne-am propus să atingem astfel un număr de 100 de copii din mai multe centre de plasament sau centre de zi din București, care să beneficieze de 10 activități artistice și creative, în urma cărora să vedem că li se schimbă comportamentul, devin mai deschiși și colaborează mai ușor. Știm că este doar un punct de start și că lucrurile nu se pot schimba peste noapte, însă avem încredere că este o picătură ce va deveni un ocean de echilibru și voie bună.

Proiectul Arterra, însă, nu ar fi fost posbil fără implicarea comunității noastre, dar și a partenerilor care și-au dorit să contribuie. Malvensky a fost unul dintre brandurile care s-au alăturat campaniei noastre, aducând un plus de valoare atelierelor susținute de noi. Au contribuit cu 100 de brățări pentru copiii din centrele de plasament – brățările Make a Wish, prin care cei mici și-au făcut o promisiune – aceea de a-și duce la îndeplinire un vis de-al lor, prin muncă și perseverență.

Partenerii noștri de la Malvensky ne-au însoțit la ateliere, unde am creat împreună momente magice pentru cei mici și unde am împortășit experiențe, emoții și trăiri intense.

Ne bucurăm că am reușit să punem bazele acestui proiect – el este încă în desfășurare, așa că dacă doriți să contribuiți, o puteți face. Mai multe detalii găsiți în secțiunea Implică-te de pe site: https://playouth.ro/implica-te/arterra-terapie-prin-arta/

 

Leave a Reply