Skip to main content

În weekend-ul 16-17 Octombrie am fost prezenți la cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Chimie ”It`s all about chimistry”organizare de organizat de American Chemical Society Romanian Chapter în colaborare cu Facultatea de Chimie, Univestitatea din  București și ICHECHIM. Din 2018 suntem nelipsiți de la eveniment și este o bucurie pentru noi să fim parteneri ai festivalului.
Ne leagă amintiri frumoase de chimie, poate chiar unele dintre cele mai frumoase!

Colega noastră, Gabriela, este absolventă a Facultății de Chimie a Universității din București iar fiecare ediție îi aduce bucuria revederii cu foști colegi și profesori alături de care a împărtășit multe ore de curs și de laborator în facultate. Iar pentru PlaYouth, atelierele si cursurile de chimie înseamnă multă învățare prin joc și joacă, zeci de experimente realizate cu clase de copii care au descoperit pentru prima data instrumentele de laborator, zeci de rețete dulci la cursurile de chimie în bucătărie și multe experimente parfumate la cursurile de chimie cosmetică.

Așa că participarea la festival îmbină dragostea noastră pentru educația prin joc și artă cu bucuria învățării experiențiale. În sarcina noastră a fost colțul copiilor mai mici, ”kids corner”, cu activități pentru copii cu vârste 5-12 ani.

Provocarea a fost mare, după cum sigur vă dați seama! Fiecare departament al Facultatii de Chimie a avut un cort dedicat unde au prezentat experimente care mai de care mai spectaculoase!

Însă nici noi nu ne-am lăsat mai prejos. Am combinat origami și chimia, din care a ieșit structura ADN din hârtie, am realizat turnul colorat cu cei mici, care au descoperit, poate, pentru prima data instrumente de laborator precum eprubete, pipete și cilindri și am îmbinat chimia dulce cu pictura la atelierul de decorat biscuiți în formă de instrumente de laborator cu glazură din zahăr. Este și aceasta tot o formă de a intra în contact cu laboratorul de chimie, nu sunteți de acord?  🙂

Platforma ICECHIM a fost plină de elevi de toate vârstele dornici să cunoască un pic mai bine chimia și să se lase cuceriți de partea ei practică, pe care toți își doresc să o exploreze cât de mult pot la școală!

Le dorim tuturor copiilor laboratoare bine echipate în școlile lor și în licee, ca să poate înțelege cât mai bine lumea din jurul lor. Între timp, noi facem tot ce putem mai bine pe partea de educație non-formală.

Pe pagina evenimentului, Festival de Chimie, veți găsi multe poze spectaculoase de la experimente, pe care vă invităm să le căutați.

Iar până la ediție viitoare, tineți minte, it`s all about chimistry! 🙂

Leave a Reply