Skip to main content

Cei mici sunt în plină vacanţă de primăvară iar noi, cei mari așteptăm cu entuziasm să ne alăturăm lor :). Printre bunătăţi, mese în familie, vizite la prieteni sau pur și simplu stat la soare vrem să vă oferim câteva idei de activităţi creative și educative pe care le puteţi face împreună cu cei mici pentru un plus de bucurie în aceste zile.

Activităţile în natură devin tot mai apreciate și acest lucru este minunat, astfel că prima recomandare este o plimbare cu bicicletele în natură, în pădure sau în parc. Sau puteţi lua hamace și să vă bucuraţi de o bine-meritată relaxare în care să vă legănaţi toată ziua :). Într-o altă zi însorită puteţi opta pentru un picnic în parc, cu bunici, rude și prieteni. Pregătiţi un coș cu bunătăţi, vesela, tacâmurile și o pătură, ingrediente tocmai bune pentru o după-amiază grozavă :). Iar cei mici pot fi cei care se ocupă de pregătirea mesei.

Puteţi petrece zilele și serile jucând jocuri de societate sau participând la propriul vostru atelier Do It Yourself. O idee foarte drăguţă pentru acest atelier este realizarea unei căsuţe pentru păsări. Astfel, cei mici vor realiza utilitatea muncii lor când o vor vedea agăţată în curte sau într-un copac faţa blocului.

Dacă vă simțiţi dornici de o aventură puteţi merge o zi la mare, să descoperiţi cum arată și cum se simte plaja într-o zi în care nu este foarte cald sau foarte aglomerat. O aventură la munte este și ea o variantă, însă ar putea fi o varaintă la care s-a gândit mai multă lume.

În încheiere vă propunem o după-amiază dedicată experimentelor, astfel cei mici vor descoperi știinţa fără presiunea temelor iar voi, cei mari, vă puteţi bucura de copilărie alături de ei. Noi vă îndemnăm să experimentaţi vulcanele colorate, în varianta simplă sau în varianta îmbunătăţită, folosind diferite sucuri de citrice :).

 

Vă dorim zile extraordinare în vacanţă și sărbători liniștite!