Skip to main content

Silvia Ciotec este trainerul nostru de la activităţile ce implică roboţi, pasionat de tehnologie şi tot ce înseamnă programare. Ea a acceptat invitaţia noastră la interviu şi mai jos puteţi vedea ce ne-a răspuns.  😊

1.Bună, Silvia! Cum a început colaborarea ta cu PlaYouth?

O știam pe Anny din Universitatea Alternativă, asa că am vorbit cu ea anul trecut despre cum ar fi dacă ar introduce și un curs de robotică la Playouth. Lucrurile s-au legat, și în toamnă am dat startul atelierului de robotică.

Silvia robotica

2. Ce îți place cel mai mult la cursul de robotică?

Îmi place mult sa observ felul în care copiii își găsesc noi forme să se joace și să inventeze funcționalități pentru roboței, la care eu nu m-aș fi gândit niciodată. Pe lângă asta, entuziasmul, imaginația și curiozitatea lor ma încântă de fiecare dată.

3. Ce ţi-ar fi plăcut să înveți la şcoală, dar nu ai avut ocazia?

Mi-ar fi plăcut sa învăț mai multe despre artă – muzică, teatru, pictură. Chiar dacă am avut câte o materie de muzică sau desen, părerea mea este că abordarea nu a încurajat procesul creativ în aşa fel încât sa înțeleg că există și o parte estetică, frumoasă a lor.

Încă îmi doresc sa învăț să cânt la un instrument muzical, am o chitară și sper să îmi fac timp la un moment dat pentru asta.

4. Ce înseamnă pentru tine relaţia copil-părinte?

Cred că fiecare relație e unică, mai ales cea copil-părinte. Pentru mine, relația asta înseamnă prietenie, grijă și acceptare. Tot aceste elemente îmi sunt și ghid la atelierele pe care le am cu copiii.

robotica silvia

5. Ce alte pasiuni mai ai?

Îmi place să dansez și de-a lungul timpului am încercat mai multe stiluri de dans, însă unul s-a lipit de mine, și anume Lindy Hop – un tip de dans din familia Swing. Are o dinamică frumoasă, este un dans simplu, vesel, plin de energie, dar și grațios și elegant.

Îţi mulţumim pentru interviu şi abia aşteptăm următoarea şedinţă de la curs.

 

Leave a Reply